Startsida / Recept / Huvudrätter / Säkra revben

Säkra revben

4 h
2-4

Revben är sommarens absoluta grillfavorit – den rätt som först hamnar på grillen när snön smälter! Men det är inte alltid lätt att lyckas första gången, så vi gjorde Poppamies säkra revben – ett recept som ger fantastiskt resultat varje gång!

Första steget är att välja så köttiga revben som möjligt. Om revbenen är tunna och benen syns igenom, är det svårt att få dem saftiga och mättande. De vanligaste varianterna i Finland är Baby Back-ribs och Spare ribs. Baby Backs är kortare och smalare, skurna nära ryggraden. De är något mörare men har ofta mindre kött. Spare ribs är skurna längre ner, är större och har mer kött. Om du inte hittar köttiga Baby Backs – välj Spare ribs.

När du har revbenen, ta bort hinnan på baksidan. Ibland är den redan borttagen, men oftast inte. Lirka loss ett hörn med kniv, greppa med hushållspapper och dra bort hela hinnan.

Pensla båda sidor av revbenen tunt med Poppamies American Classic Yellow senap och strö rikligt med Poppamies Burgers & Ribs RUB kryddblandning. Kryddan fastnar bättre i senapen, som även ger god smak. Låt kryddytan fuktas av senapen och köttsaften medan du värmer grillen eller rökaren.

Värm grillen eller rökaren till indirekt värme, cirka 110°C. (Behöver du repetition om värmezoner? Kolla Poppamies Grillikoulu på YouTube!) Placera revbenen med den tjockare sidan mot glöden. Grilla cirka två timmar, med eller utan rök. Efter en timme, kontrollera ytan och spraya lite äppeljuice om det börjar torka.

Efter cirka två timmar, när revbenen har fått fin färg, spraya lite äppeljuice på dem och slå in dem tätt i folie. Lägg tillbaka på grillen med indirekt värme i ytterligare cirka en timme. Revbenen är redo för finish när benen sticker ut ungefär 1 cm mer än i rått tillstånd.

Höj grilltemperaturen till cirka 150–200°C och lägg de uppackade revbenen tillbaka på indirekt värme i cirka en minut. Pensla med Poppamies Smoky Hickory BBQ grillsås och låt såsen klibba fast i några minuter.

Så här gör du lätt riktigt goda revben. Det finns många andra sätt också, med sina egna fans. Läs mer i Poppamies artikel om tillagningstekniker för revben!

Gå med i diskussionen

Låt oss och andra veta vad du tyckte om receptet. Har du kanske justerat det på något sätt? Dela bra tips med andra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *