Startsida / Recept / Huvudrätter / Bästa wingsen hemma!

Bästa wingsen hemma!

20-40 min

Poppamies vingesåser är fantastiskt goda såser med en revolutionerande tjock konsistens! Såserna är väldigt enkla att använda – såsen appliceras på färdiglagade kycklingvingar och sen är det bara att njuta!

Ingredienter

Hur använder man Poppamies vingesåser?

1. Cook the wings

Du kan använda förkokta eller råa vingar. Se detaljerade instruktioner nedan.

2. Krydda vingarna med sås

Blanda vald Poppamies vingesås med de färdiga vingarna. Du kan också lägga vingarna i en burk med lock tillsammans med såsen och skaka – då blandas såsen bra med vingarna. Såsen kan även användas som dip! Poppamies vingesåser fäster utmärkt på vingarna, stannar kvar länge och tål även uppvärmning.

3. Ät vingarna!

Härligt fettiga och krispiga kycklingvingar är en fantastisk delikatess att njuta av som fingerfood. Vingarna är också trevliga att servera med olika dippsåser – prova till exempel Poppamies Blue Cheese Style dippulver med gräddfil! Många serverar också gurk-, morots- och selleristavar till dippen.

Tillagning av vingar

Poppamies tillagar sina vingar hemma oftast i airfryer eller i ugn.

Kycklingvingar finns i butiker både råa och förkokta. Färdiglagade vingar säljs frysta eller i kyldisken. Kylda färdiga vingar tillagas oftast något snabbare än frysta.

Om du tillagar råa, okryddade vingar, lönar det sig att krydda dem med salt eller Poppamies RUB-kryddor före tillagning. Poppamies vingesåser passar även utmärkt till färdigmarinerade vingar.

Vingar i ugn

Värm ugnen till 225 grader. Lägg vingarna jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Värm frysta färdiga vingar i varmluftsugn cirka 20 minuter och råa vingar cirka 35 minuter. Vänd vingarna halvvägs genom tillagningen. Vingarna är färdiga när de är gyllenbruna på ytan.

Vingar i airfryer

Lägg vingarna i airfryerns korg. Beroende på din airfryers storlek får det plats ca 10–20 vingar. Tillaga frysta vingar i 180 grader i cirka 14 minuter, icke-frysta färdiga vingar i 10 minuter och råa vingar i cirka 25 minuter. Du kan vända vingarna lite halvvägs genom tillagningen.

On the grill or smoker

Om du vill tillaga wings på grill, i rök eller fritös, kika in den här Poppamies-artikeln som berättar hur man gör wings med dessa metoder. Artikeln går också igenom hur man kryddar wings med Poppamies BBQ-såser och Poppamies RUB-kryddor.

Gå med i diskussionen

Låt oss och andra veta vad du tyckte om receptet. Har du kanske justerat det på något sätt? Dela bra tips med andra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *