Köttfärs, guacamole, dipp och Poppamies bästa smaker – allt inrullat i en burrito. Ärlig mat med sting och smak.
Ingredienter
Instruktioner
- stora tortillabröd
- riven cheddarost
Risfyllning
Köttfärsfyllning
Guacamole
Gräddfilsdipp
Risfyllning
- Hacka sellerin i små bitar och fräs dem i en kastrull med lite olja.
- Tillsätt 3 dl vatten och 2 dl ris. Låt sjuda tills riset börjar bli klart.
- Tillsätt 2 msk Poppamies Awesome Sauce och 200 g sköljda bönor.
- Låt sjuda tills överflödigt vatten har kokat bort.
Köttfärsfyllning
- Hacka en lök och två paprikor. Häll ett par matskedar olja i en stekpanna och tillsätt löken och paprikan.
- När grönsakerna mjuknat något, tillsätt köttfärsen och bryn den.
- Krydda blandningen med 2 msk Poppamies Louisiana Cajun RUB.
- Tillsätt 1 msk tomatpuré och 1 dl vatten, och stek tills vätskan kokat bort.
Guacamole
- Mosa två avokador med en gaffel i en skål.
- Tillsätt saften från en lime, 1/2 tsk Poppamies Sriracha RUB och 1 msk Poppamies Aged Jalapeno chilisås.
- Blanda väl och täck skålen med plastfolie. Låt stå i kylskåp.
Sourcream & Onion dipp
- Blanda Poppamies Sourcream & Onion dippmix med en burk gräddfil och låt stå i kylen.
Burrito
- Lägg köttfärsfyllning på ett stort tortillabröd.
- Strö över riven cheddarost.
- Lägg på risfyllning, guacamole och sourcream & onion dipp.
- Vik in sidorna på tortillan, vik upp botten och rulla till en tight burrito!
- Vid servering kan burriton gärna delas i två delar och serveras med guacamole och sourcream & onion dipp i skålar bredvid.
Lämna ett svar