Startsida / Recept / Huvudrätter / Säker Smash Burger!

Säker Smash Burger!

Smash Burger är en av sommarens största grilltrender! Dess popularitet bygger på den smakrika ytan som bildas vid bryning och på den snabba tillagningen. Vi gör Poppamies Chili & Cheese Smash Burger – enkel att laga och garanterat god!

Ingredienter

Instruktioner

  1. Namnet Smash Burger kommer från biffen, som tillagas genom att pressas mot en het stekyta. Det ger en fantastiskt god, brynt yta. Välj så fet nötfärs som möjligt – 20 % fett är perfekt.
  2. Forma fyra bollar à 100 gram av färsen. Inget behov att knåda – forma dem lätt. Hetta upp grillen till ca 250–300°C.
  3. Placera en stekplatta eller panna över direkt värme. Hos Poppamies gillar vi att använda en gjutjärnsplatta. Stäng grillens lock och låt plattan bli ordentligt het.
  4. Lägg en köttboll på plattan och pressa den mot ytan med en bred metallspatel.
  5. Om du inte har rätt sorts spatel, går det bra att pressa med en liten kastrull i rostfritt stål. Håll biffen pressad mot ytan i cirka 10 sekunder så att den får en fin stekyta.
  6. När ytan är brynt, vänd biffen och strö över Poppamies Burger & Ribs Rub eller Texas Beef Rub krydda.
  7. Lägg två skivor cheddarost på biffen och stäng grillens lock.
  8. Rosta hamburgerbröden snabbt på grillen tills de blir krispiga.
  9. Bred Poppamies Habanero Ketchup på bottenbrödet, lägg på några gurkskivor och inlagd rödlök, och sedan biffen.
  10. Spritsa lite Poppamies Barbeque Majonen på locket och lägg det ovanpå burgaren.
  11. Våga prova andra Poppamies RUB-kryddor, majonnäser och produkter – du hittar garanterat din egen favorit till Smash Burgers!

Gå med i diskussionen

Låt oss och andra veta vad du tyckte om receptet. Har du kanske justerat det på något sätt? Dela bra tips med andra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *