Denna rätt är lätt att laga med många olika grönsaker, och du kan enkelt anpassa ingredienserna efter egen smak. Det viktigaste är att känna till rätt ordning för tillagning på grillen så att allt blir smakrikt och lagom krispigt vid servering. Du kan även laga veggie roast i en stor panna eller i hemmaugnen om det regnar.
Ingredienter
Instruktioner
Veggie roast
Örtolja
- 1 knippe citronmeliss
- 1 knippe koriander
- 1 knippe basilika
- 1 knippe persilja
- 1 msk Poppamies Garlic RUB
- 3 dl olja
Örtolja
- Ta bort bladen från örterna och lägg i en mixer. Tillsätt olja, salt och Poppamies Garlic RUB-kryddblandning och mixa tills oljan är nästan slät. Du kan också använda stavmixer.
Veggie roast
- Skär grönsakerna i bitar om några centimeter. Körsbärstomaterna kan lämnas hela.
- Värm grillen till medeltemperatur och häll olja på stekplatta, panna eller liknande.
- Börja grilla de ingredienser som tar längst tid – lägg först i lök och paprika. Efter ett par minuter, tillsätt potatisar och champinjoner.
- Efter ytterligare ett par minuter, tillsätt sparrisen och sist körsbärstomaterna.
- Krydda lätt med Poppamies SPG eller Sriracha RUB. Rör om ingredienserna och krydda mer vid behov.
- När ingredienserna börjar bli klara, strö över salladsost och rätten är färdig. Servera med örtolja och Poppamies Garlic eller Sriracha vegansk majonnäs!
Lämna ett svar