Startsida / Recept / Tillbehör / Veggie Roast

Veggie Roast

30 min
2-4

Denna rätt är lätt att laga med många olika grönsaker, och du kan enkelt anpassa ingredienserna efter egen smak. Det viktigaste är att känna till rätt ordning för tillagning på grillen så att allt blir smakrikt och lagom krispigt vid servering. Du kan även laga veggie roast i en stor panna eller i hemmaugnen om det regnar.

Ingredienter

Instruktioner

Veggie roast

Örtolja

  • 1 knippe citronmeliss
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe basilika
  • 1 knippe persilja
  • 1 msk Poppamies Garlic RUB
  • 3 dl olja

Örtolja

  1. Ta bort bladen från örterna och lägg i en mixer. Tillsätt olja, salt och Poppamies Garlic RUB-kryddblandning och mixa tills oljan är nästan slät. Du kan också använda stavmixer.

Veggie roast

  1. Skär grönsakerna i bitar om några centimeter. Körsbärstomaterna kan lämnas hela.
  2. Värm grillen till medeltemperatur och häll olja på stekplatta, panna eller liknande.
  3. Börja grilla de ingredienser som tar längst tid – lägg först i lök och paprika. Efter ett par minuter, tillsätt potatisar och champinjoner.
  4. Efter ytterligare ett par minuter, tillsätt sparrisen och sist körsbärstomaterna.
  5. Krydda lätt med Poppamies SPG eller Sriracha RUB. Rör om ingredienserna och krydda mer vid behov.
  6. När ingredienserna börjar bli klara, strö över salladsost och rätten är färdig. Servera med örtolja och Poppamies Garlic eller Sriracha vegansk majonnäs!

Gå med i diskussionen

Låt oss och andra veta vad du tyckte om receptet. Har du kanske justerat det på något sätt? Dela bra tips med andra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *