Huevos rancheros
Keneltäpä ei silloin tällöin jäisi edellisiltä päiviltä kaikenlaista jääkaappiin illanistujaisten, grillaushetkien tai vain viikon päivällisten jäljiltä. Karibian alueella reissatessani tuli tutuksi, että tähteet käytetään seuraavan päivän aamupalaan ja usein juuri burriton muodossa. Jämien puuttuessa voit tietenkin valmistaa täytteet ja tehdä kunnon aamiaisen tai illan pääruoan! Varsinkin jos kaapista löytyy keitettyä riisiä tai chili con carnen jämiä niin ollaan niin ytimessä kuin olla ja voi. Meillä oli tällä kertaa tarjouksesta ostettua lohta jäänyt yli joten sunnuntai-aamun lohitortilla valmistui lähes yhtä nopeasti kuin tavan munakas.
Idea on yksinkertainen, riko kanamuna pannulle ja aseta heti päälle tortilla-lettu tai meidän tapauksessa tällä kertaa makea lettu lauantain jälkiruoasta. Kun muna on paistunut sen verran, että se on tarttunut lättyyn, käännä lätty kananmuna-puoli ylöspäin ja aloita täyttäminen. Sitten se rullataan kiinni, kastiketta päälle sekä yrtit niskaan ja se on siinä. Tässä yksi versio, voit mukauttaa reseptiä siihen mitä kaapista löytyy. Poppamiehen majoneesit ja chilikastikkeet sopivat tämän maustamiseen kuin nenä päähän 😉
Näitä tuotteita Poppamiehen keittiössä käytettiin tämän reseptin valmistukseen.
Vastaa