Kiinan Sichuanin maakunnasta kotoisin oleva Dan Dan -nuudeliannos on polttava, mutta äärimmäisen moniulotteinen ja maukas annos. Poppamiehen Classic-chilikastike ja Liquid Garlic luovat yhdessä sichuaninpippurin ja seesamitahnan kanssa vaivattoman ja asennetta pullollaa olevan herkun!
Kastike
- 0,75 dl Poppamies Classic -chilikastiketta
- 0,5 dl kiinalaista seesamitahnaa
- tahinia tai maapähkinävoita
- 1 rkl soijaa
- 1 rkl sichuaninpippuria
- paahdettuna ja jauhettuna
- 0,5-0,75 dl nuudeleiden keitinvettä
Liha
- 250 g jauhelihaa
- 2 kevätsipulin vaaleaa osaa
- paloiteltuna
- 3 cm pala inkivääriä
- paloiteltuna
- 3 rkl Poppamies Liquid Garlic -kastiketta
- 1 rkl soijaa
- 1 rkl riisiviniietikkaa
- 300 g munanuudeleita
Viimeistely
- 0,5 dl maapähkinöitä murskattuna
- korianteria
- Murskaa kevätsipuli ja inkivääri morttelissa tahnamaiseksi. Jos sinulla ei ole morttelia, voit hienontaa ne veitsellä.
- Sekoita ne lihan ja sen mausteiden kanssa ja jätä huoneenlämpöön.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset paitsi nuudeleiden keitinvesi keskenään.
- Lämmitä sillä välin paistinpannu korkealla lämmöllä hyvin kuumaksi. Kun pannu on savuavan kuuma, lisää loraus öljyä sekä liha ja levitä se ohueksi kerrokseksi pannulle. Anna lihan ruskistua pari min ja pyri sitten murustelemaan liha mahdollisimman pieneksi. Siirrä sitten kulhoon.
- Keitä samalla nuudelit kevyesti suolatussa kiehuvassa vedessä.
- Sekoita hieman keitinvettä kastikkeen joukkoon.
- Aloita annoksen kokoaminen laittamalla muutama lusikallinen kastiketta kulhon pohjalle.
- Asettele sen jälkeen nuudelit ja liha kulhoon.
- Viimeistele annos murskatuilla pähkinöillä, korianterilla ja kevätsipulilla. Annos sekoitetaan pöydässä.
Vastaa