Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Jambalaya

Jambalaya

40 min
4-6

Jambalayaa tanssii hän notkein lantein, merimiehet tahtia lyö kipein rantein… ja mikäpä siinä tahdittaessa, kun tällainen jambalaya tanssii kielen päällä. On muuten herkkua

Ainesosat

Työvaiheet

  • 1 kokonainen broileri (tai 4 kpl koipireittä)
  • 200 g chorizoa
  • 1 sipuli
  • 2 paprikaa
  • eri värisiä
  • 2 sellerin vartta
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 4 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 8 dl vettä
  • 2-3 rkl Poppamies Lousiana Cajun RUB -mausteseosta riippuen kuinka mausteista haluat
  • 1 tl suolaa
  • koristeluun lehtipersiljaa
  1. Siivuta chorizo ja laita isolle paistinpannulle lämpenemään.
  2. Leikkaa broilerista siivet, koipinuijat, reidet, ja rintapalat irti.
  3. Katkaise broilerin ranka vielä muutamaan palaan, ja laita paistinpannulle ruskistumaan chorizosta irronneeseen rasvaan. Ruskistele broilerille hyvä pinta kauttaaltaan, noin 10 minuuttia.
  4. Lisää pilkotut kasvikset ja kuullota viitisen minuuttia.
  5. Lisää nyt riisi, vesi ja mausteet.
  6. Hauduta välillä hämmentäen, kunnes broileri ja riisi ovat kypsät, eli noin 20 minuuttia. Koristele persiljalla.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *