Jambalayaa tanssii hän notkein lantein, merimiehet tahtia lyö kipein rantein… ja mikäpä siinä tahdittaessa, kun tällainen jambalaya tanssii kielen päällä. On muuten herkkua
- 1 kokonainen broileri (tai 4 kpl koipireittä)
- 200 g chorizoa
- 1 sipuli
- 2 paprikaa
- eri värisiä
- 2 sellerin vartta
- 2 valkosipulin kynttä
- 4 dl pitkäjyväistä riisiä
- 8 dl vettä
- 2-3 rkl Poppamies Lousiana Cajun RUB -mausteseosta riippuen kuinka mausteista haluat
- 1 tl suolaa
- koristeluun lehtipersiljaa
- Siivuta chorizo ja laita isolle paistinpannulle lämpenemään.
- Leikkaa broilerista siivet, koipinuijat, reidet, ja rintapalat irti.
- Katkaise broilerin ranka vielä muutamaan palaan, ja laita paistinpannulle ruskistumaan chorizosta irronneeseen rasvaan. Ruskistele broilerille hyvä pinta kauttaaltaan, noin 10 minuuttia.
- Lisää pilkotut kasvikset ja kuullota viitisen minuuttia.
- Lisää nyt riisi, vesi ja mausteet.
- Hauduta välillä hämmentäen, kunnes broileri ja riisi ovat kypsät, eli noin 20 minuuttia. Koristele persiljalla.
Vastaa