Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Lohi-Karpalo-Ceviche rieskalla

Lohi-Karpalo-Ceviche rieskalla

3h
2-4

Tässä perulainen klassikko ceviche saa suomalaisen muodon. Karpalomehun happo kypsyttää ja maustaa lohen kuten limen mehu alkuperäisessä reseptissä. Karpalo ja chili ovat hyviä kavereita. Tässä käytetään jalapenoa: Poppamiehen klassista jalapenosoosia, ja lisämakua ja crunchia antavat juustoiset jalapenosipsit. Savuchili sopii tähän myös hyvin, eli chipotlekastikkeillakin onnistut!

Tämän reseptin takana on Chef Santeri Vuosara, kiitos Santeri!

Ainesosat

Työvaiheet

Tarjoiluun

  1. Poista lohesta nahka. Leikkaa liha sentin kuutioiksi. Mausta lohikuutiot tasaisesti suolalla ja jätä kulhoon maustumaan 15 minuutiksi.
  2. Sekoita lohikuutioiden sekaan reilulla kädellä karpalomehua niin, että kala peittyy kauttaaltaan. Jätä jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi, mieluummin kolmeksi tunniksi.
  3. Siivilöi lohikuutiot. (Yli jääneen marinointiliemen voit terästää haluamallasi chilikastikkeella ja vodkalla ja tarjoilla eksoottisena snapsina.) Mausta kuutiot kulhossa pyöritellen tasaisesti Aged jalapeno -kastikkeella  oman maun mukaan.
  4. Paahda Penttilän pikkurieskat rapeiksi. Voitele Garlic -majosella, ja lusikoi päälle lohi-karpalo-cevicheä.
  5. Viimeistele pikkelöidyillä punasipulirenkailla, tuoreen jalapenon siivuilla ja Cheesy Jalapeno -sipseillä.
  6. Vinkki: Myös savuchili sopii tähän makumaailmaan hyvin, ja voitkin käyttää maustamiseen vaikkapa Poppamiehen Chipotle chilikastiketta.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *