Cajun-maustein hunnutettu myskikurpitsakeitto on mahtavaa syysruokaa ja sopii vaikka Halloween-pöytään!
- 1 myskikurpitsa (butternut-kurpitsa nimellä myös löytyy)
- 1 punainen paprika
- loraus oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 3 tl Poppamies Garlic RUB -mausteseosta
- 2 dl kermaa (tai kookosmaitoa mikäli haluat pitää keiton vegaanisena)
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Puolita myskikurpitsa ja poista siemenet. Ota siemenet talteen.
- Puolita punainen paprika.
- Aseta kurpitsa ja paprika uunivuokaan ja paahda 40 minuuttia, kunnes ne ovat kokonaan kypsyneet.
- Sillä välin kun kurpitsa ja paprika kypsyy uunissa, pilko sipuli ja freesaa sitä pienessä oliiviöljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Varo polttamasta sipulia.
- Lisää valkosipuli, kuullota kevyesti.
- Lisää nyt tomaattimurska ja Poppamies Garlic RUB.
- Anna tämän pohjan hautua aivan pienellä lämmöllä kunnes kurpitsa on kypsä.
- Kun kurpitsa on kypsä, rapsuttele kevyesti lusikalla kypsä kurpitsan liha irti.
- Poista kypsästä paprikasta kuori.
- Lisää nyt nämä vihannekset tomaattipohjaa.
- Lisää myös kerma ja aja soseeksi sauvasekoittimella.
- Koristele keitto paahdetuilla kurpitsansiemenillä
Paahdetut kurpitsansiemenet
- Huuhtaise ja kuivaa talteen otetut siemenet.
- Sekoita runsas 1 tl Poppamies Lousiana Cajun RUB -mausteseosta siemeniin.
- Lisää vielä siemeniin noin 1 tl oliivilöjyä tasaisesti.
- Levitä leivinpaperille uunipellille ja paista 150 asteisessa uunissa 50 minuuttia.
Vastaa