Tässä reseptissä tehdään maukas Lappi-henkinen pororieska Poppamiehen metkuilla. Poro on hyvän makuinen liha sellaisenaan, mutta pieni pintamauste sopii siihenkin hyvin. Tässä käytämme Poppamies Sriracha RUB -mausteseosta, jonka hapokkuus ja chili sopivat porolle mainiosti.
Täytteet
Perunarieska
- 3 dl perunamuusia
- 1 tl suolaa
- 1 muna
- 2 dl ohrajauhoa
- 3 dl vehnäjauhoa
- Mausta ensin poronpaisti Poppamies Sriracha RUB -mausteseoksella. Sopiva määrä on kevyt kerros pinnassa, ei ihan niin paljoa mitä pintaan jää taputtelemalla.
- Valmista rieska. Sekoita 3 dl löysää perunamuusia, 1 tl suolaa, 1 muna, 2 dl ohrajauhoa ja 3 dl vehnäjauhoja sekaisin taikinaksi. Kaulitse tai taputtele käsin taikinasta rieskat ja paista parilalla molemmin puolin n. 30-45 sekuntia.
- Grillaa poron paisti hieman keskilämpöä kuumemmassa grillissä molemmin puolin niin, että pinta on kauniin paahtunut.
- Levitä reilu lusikallinen ranskankermaa rieskalle ja laita päälle jääsalaattia. Leikkaa poronpaisti ohuehkoksi siivuksi kerman päälle ja viimeistele Poppamies Caribbean -chilikastikkeella. Aseta päälle vielä hieman pico de gallo -salsaa.
- Nauti ruoka sellaisenaan haarukalla ja veitsellä tai rullaa leivinpaperiin ja nauti!
Vastaa