Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Meksikolainen jauhelihakeitto

Meksikolainen jauhelihakeitto

1h
2-4

Meksikolaisessa jauhelihakeitossa kohtaavat makea bataatti ja chilikastikkeen lämmittävä tulisuus.

Ainesosat

Työvaiheet

  • 400 g naudan jauhelihaa (10%)
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 3 kevätsipulia
  • sipuliosa ja varsi erikseen suikaloituna
  • 2-3 valkosipulinkynttä pieneksi hakattuna
  • 2 rkl Poppamies Sriracha RUB
  • 2 rkl Poppamies Aged Jalapeno-chilikastiketta
  • 1 l vettä
  • 1 lihaliemikuutio tai fondi
  • 1 bataatti kuorittuna ja kuutioituna
  • 1  prk maissia
  • 1 prk Kidney-papuja
  • Tuoretta korianteria
  1. Laita kattilaan vesi ja lihaliemikuutio lämpenemään.
  2. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ruokaöljyssä, lisää ruskistamisen loppuvaiheessa suikaloitu kevätsipulin sipuliosa ja valkosipuli. Jatka paistamista pienellä lämmöllä muutaman minuutin ajan, lisää sitten Poppamies Sriracha RUB ja Poppamies Aged Jalapeno, ja paista vielä hetki. Kaada jauheliha lihaliemeen.
  3. Kun keittopohja kiehuu lisää kuutioitu bataatti, keitä noin 15 minuuttia, tai kunnes bataatti on kypsää.
  4. Käännä liesi pois päältä, lisää maissi ja pavut ja anna hautua lämpimäksi noin 5 minuutin ajan.
  5. Ripottele keiton päälle suikaloitu kevätsipulin varsiosa ja tuoretta korianteria. Nauti!
  6. Mikäli kaipaat keittoon vielä lisäpotkua, lisää sekaan Poppamies Habanero-chilikastiketta oman maun mukaan!

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *