Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Halloween peltipiirakka

Halloween peltipiirakka

1h
6

Halloween on Suomeenkin rantautunut perinne ja moni pitääkin tunnelmalliset illanistujaiset kaveriporukalla. Tälläiseen iltaan kuuluu tietysti osana teemaan sopiva ruoka. Tämä teemaruoka on suunniteltu sopimaan suuremmalle joukolle ja neljän täytteen valikoimasta löytää kukin suosikkinsa, oli sitten kasvis-, kanan- tai lihansyöjä. Koostumus on kuitenkin simppeli ja sivutuotteena syntyy myös Halloweeniin kuuluva peruskoriste luomaan spookyä Halloween-tunnelmaa. Reseptiä on hallutessaan helppo soveltaa, tulisuutta voi lisätä helposti tai ainesosia voi korvata jos oma lemppari puuttuu joukosta.

Ainesosat

Työvaiheet

Kurpitsatäytepohja (2 pellillistä)

  • kattilallinen keitettyä riisiä
  • 1 kg tuoretta kurpitsaa, voit kaivertaa kokonaisesta (iso, n. 4-6 kg) kurpitsasta, osa jää myös jälkiruokaan.
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa

Jauhelihatäyte

Kanatäyte

  • 300 g kanafilesuikaleita (marinoimattomia jos löytyy)
  • 2 tl Poppamies Liquid Smoke -savuaromia
  • 0,5 tl vampyyrisuolaa
  • valkosipulioliiveja (puolikkaiksi leikattuna) oman maun mukaan

Paprika-munakoisotäyte

Sipuli-oliivitäyte

Piirakkataikina

  • voitaikinalevyjä kahdelle pellille sopiva määrä (muista pohja sekä päällinen)
  • 1 kananmuna piirakanpäällisen voiteluun

Täytepohjan valmistus

  1. Laita riisi kiehumaan ja lisää suola. Leikkaa kurpitsasta “hattu” pois päältä ja poista siemenet(kannattaa leikata viistoon, että hattu pysyy myöhemmin paikallaan kun laitat kynttilän sisään).
  2. Kaiverra lusikalla tai jäätelökauhalla kurpitsan sisukset kulhoon. Laita puolet sivuun mahdollista jälkiruokaa varten.
  3. Paista loput (reilu kilo) kurpitsasta kypsäksi paistokasarissa pienessä määrässä voita tai öljyä keskilämmöllä. Lisää sokeri ja sekoita kypsän riisin kanssa täytepohjaksi.
  4. Valmista täytteet paistamalla ainesosat kypsiksi lukuunottamatta oliiveja.
  5. Mausta ainekset pannulla, käytä paistamiseen oman tottumuksen mukaan voita tai öljyä. Sekoita kukin täyte erikseen kulhoissa täytepohjan kanssa.
  6. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  7. Kaulitse voitaikinapohja uunipellille leivinpaperin päälle.
  8. Lisää haluamallasi tavalla täytteitä siten, että täytettä on noin 1,5 cm. Laita taikinalevy täytteiden päälle ja sekoita yksi kanamuna ja sivele ohuesti taikinalevyn päälle. yksi kananmuna riittää kahteen pellilliseen.
  9. Paista uunissa 30min ja tarjoile!
  10. Tämä ruoka ei ole kovin tulinen vaan tarkoituksella tehty jokaiseen suuhun sopivaksi. Ruuan tulisuutta on myös erittäin helppo lisätä esimerkiksi Poppamiehen chilikastikkeilla Lisää kastiketta tai jauhetta pieninä ripauksina maustamisen yhteydessä, kunnes oma tulisuus löytyy!

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *