Uunimunakas eli frittata valmistuu kätevästi yhdellä uuninkestävällä paistinpannulla. Chipotlen eli savuchilin aromi yhdessä savujuuston ja Poppamies Classic BBQ -kastikkeen kanssa komppaavat paistetun pekonin herkullisuutta, tuoreen paprikan ja chilin raikkaus viimeistelevät tämän täyteläisen munakkaan.
- 170 g pekonia
- 1 punainen paprika
- 1 sipuli
- 1–2 tuoretta chiliä
- 8 kananmunaa
- 100 g savujuustoa
- 1 tl suolaa
- 2 tl tai enemmän Poppamies Chipotle -chilikastiketta
- ruohosipulia tai sipulinvartta
- Poppamies Classic BBQ -grillikastiketta
- Laita uuni lämpiämään 200 asteiseksi.
- Leikkaa pekoni noin puolen sentin suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprika, poista kara sekä siemenet, ja leikkaa kuutioiksi. Leikkaa myös chili ohuiksi siivuiksi.
- Raasta juusto kulhoon. Riko munat joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla.
- Laita pekonisuikaleet kylmälle paistinpannulle, laita pannu levylle ja käännä levy päälle, noin 2/3-teholle. Kun pekoni on kypsää ja rapeaa, ota se pannulta lautaselle tai talouspaperin päälle odottamaan. Jätä kaikki pekonista irronnut rasva pannulle.
- Lisää sipuli ja paprika pannulle, ja kuullota ne kypsiksi. Sekoita joukkoon chili ja anna kypsyä hetki.
- Kaada muna-juustoseos pannulle rauhallisesti. Sekoita tasaiseksi. Halutessasi ripottele munakkaan päälle vielä hieman raastettua juustoa.
- Paista frittata kypsäksi uunissa. Paistoaika riippuu uunin tehosta ja käyttämästäsi pannusta, mutta ei siihen kauaa mene. Frittata kannattaa ottaa uunista kun se on juuri ja juuri hyytynyt.
- Tarjoile hienonnetulla ruohosipulilla tai kevätsipulin varsilla ja Poppamies Classic BBQ Saucella viimeisteltynä.
Vastaa