Hauki on siitä mahtava raaka-aine, että sitä voi maustaa reilusti! Tämä resepti on helppo ja nopea tehdä, vain muutama helppo vaihe.
- Valele haukifile ohuesti tilkalla öljyä ja ripottele RUB -maustetta sopiva kerros molemmin puolin filettä, n. 1-1,5 rkl per 500g haukea. Anna maustua n. 30-60 minuuttia.
- Lämmitä grilli keskilämmölle (n. 150-170 astetta) ja aseta haukifile ritilälle tai parilalle (parilalle myös tilkka öljyä). Suosin parilaa koska kalafileen kanssa voi käydä niin, että se hajoaa ja putoaa ritilän välistä. Lettujen paistolasta on hyvä apu ritilällä grillatessa.
- Grillaa molemmin puolin n. 2 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. Kala on kypsä kun kevyesti painamalla lihasyyt irtoavat toisistaan. Kalaa ei kannata varmuuden vuoksi paistaa kuivaksi asti 🙂
- Kun olet kääntänyt fileen ja se lähestyy kypsää, valele haukifile vielä Poppamies The Sauce Sweet chili -kastikkeella.
- Se on siinä!! Tarjoile grillikasvisten tai salaatin kera.
Vastaa