Tällä ohjeella saat luotua kokanaisen pellillisen herkullista piirakkaa.
Taikina
- 500 g voita
- 2 prk maitorahkaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Riisi
- 4 dl puuroriisiä
- 8 dl vettä
- 2 lihaliemikuutiota
Jauhelihaseos
- Tee taikina ensin. Sekoita huoneen lämmössä pehmenneeseen voihin maitorahka.
- Sekoita jauhot keskenään, lisää sitten voi-rahkaseokseen nopeasti, taikinaa ei tarvitse vaivata.
- Kääri taikina kahdessa osassa kelmuun ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kunnes olet valmistanut täytteen.
- Keitä riisi kypsäksi, varo keittämästä puuroksi. Valuta ylimääräinen vesi pois ja jäähdytä.
- Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ruokaöljyssä. Lisää ruskistamisen loppuvaiheessa mausteet.
- Jäähdytä jauheliha.
- Lisää kanamuna ja riisi jäähtyneeseen jauhelihaan.
- Kauli ensimmäinen osa taikinaa tasaiseksi, noin 1/2 cm ohueksi levyksi. Jätä vielä toinen osa taikinaa jääkaappiin. Saat taikinan kaulittua kätevästi kahden leivinpaperin välissä.
- Nosta leivinpaperilla uunipellille.
- Täytä levy jauhelihaseoksella levylle tasaisesti, jättäen kuitenkin reunoille noin kaksi senttiä tilaa.
- Voitele reuna munalla.
- Ota toinen taikinaosa jääkaapista ja kauli se samanlaiseksi levyksi.
- Nosta pellille jauhelihan päälle ja painele reunat tiiviisti yhteen.
- Painele haarukalla reikiä piirakan kanteen, ja voitele se vielä munalla.
- Paista 225 asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Nauti lämpimänä!
Vastaa