Lohipastramin valmistus on helppoa, kunhan on päivä tai pari aikaa. Poppamiehen resepti on melko perinteinen, mutta maustamisessa käytämme tietenkin Poppamiehen metkuja – tällä kertaa RUB -mausteita. Poppamiehen RUB -mausteista parhaiten tähän sopivat SPG, Sriracha sekä One For All (ilman lisättyä suolaa).
- Huomioitavaa lohipastramin leikkaamisessa on leikkaussuunta ja fileen osa.
- Fileen tulee olla täysin ruodoton ja paras pastrami valmistuu fileen paksuimmasta kohdasta selän puolelta.
- Pastrami leikataan siis fileen muotoon nähden pitkittäin ja itse käytän fileestä pastramiin noin puolet, lopuista teen keiton.
- Leikkaa ruodottomasta fileestä n. 3-4cm leveitä ”pötköjä” pitkittäissuunnassa. Hyvä pituus on n. 10-15 cm.
- Hiero paloihin karkeaa merisuolaa sekä omaan makuun ripaus sokeria.
- Kääri jokainen pala omaan muovikelmuunsa ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi, tai yön yli. HUOM! Mitä pidempään, sitä suolaisempi lopputulos.
- Avaa kelmut ja pyyhi suola pois kaikilta sivuilta.
- Kuumenna pannu kuivana ilman öljyä ja paahda palojen joka sivulle ohut ruskea pinta. Pannu saa siis olla riittävän kuuma.
- Levitä lautaselle Poppamies RUB -maustetta ja kieritä lohipala kevyesti mausteessa. Kääri ilmatiiviisti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Valmista lime-jalapeno -ranskankerma maustumaan.
- Sekoita kahteen desiin ranskankermaa 2 rkl Poppamies Aged Jalapeno -chilikastiketta sekä kahden limen mehu. Suosittelen myös raastamaan kuoren vihreää osaa mukaan, pidä huoli, että limet on pesty ensin hyvin.
- Omaan makuusi voit vielä hienontaa lusikallisen tilliä mukaan.
- Laita jääkaappiin maustumaan.
- Siivuta n. 1-1,5 sentin kiekoiksi ja tarjoa lime-jalapeno -ranskankerman kanssa.
- Tilli sopii lisämausteena mainiosti.
Vastaa