Comfort foodien kiistämätön kuningas, mässyjenmässy ja melkein minkä tahansa ruoan paras lisuke saa tässä reseptissä poppamiesmäisen twistin. Juustoinen makaronivuoka maustetaan Poppamiehen The Sauce Piri Piri -kastikkeella, ja aateloidaan tulisella ja erityisrapealla perunalastukuorrutuksella. Mitä laakeampaa vuokaa käytät, sen enemmän sipsimurskaa eli herkullista ja rapeaa paistopintaa saat.
- Keitä makaronit paketin ohjeen mukaan suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi tai mieluummin hieman alle. Valuta siivilässä, ja jäähdytä juoksevalla kylmällä vedellä.
- Valmista sillä välin juustokastike: Sulata kattilassa voi.
- Lisää joukkoon vehnäjauho, ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada sekaan maitoa tilkka kerralaan ja koko ajan huolellisesti sekoittaen. Kun kaikki maito on kattilassa, anna sen kliehahtaa ja laske sitten lämpöä.
- Kypsennä kastiketta juuri ja juuri kiehuen viitisen minuuttia.
- Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon juusto. Sekoita tasaiseksi.
- Sekoita kulhossa makaronien sekaan ensin Poppamies The Sauce Piri Piri -kastike, sitten juustokastike.
- Laita koko komeus uunivuokaan, mahdollisimman laakeaan sellaiseen.
- Rouhi Poppamies Hot Habanero -sipsit karkeaksi murskaksi joko yleiskoneessa tai käsin puristelemalla. Jos teet käsityönä, muista pestä heti sen jälkeen kädet!
- Levitä sipsimurska tasaisesti vuoan pinnalle.
- Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Vastaa