Poppamiehen moussakaan voit halutessasi lisätä pohjaan munakoison lisäksi tai asemesta kesäkurpitsaa ja perunaa siivutettuna.
Munakoiso
- 2 isohkoa munakoisoa
- 1 dl oliiviöljyä
Jauhelihakastike
Juustokastike
- 50 g voita
- 1 dl jauhoja
- 1 l täysmaitoa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 2 munan keltuaista
- 100 g parmesaania raastettuna
- Siivuta munakoisot reilun sentin paksuisiksi kiekoiksi. Aseta uunipellille ja paista 180 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Jauhelihakastike
- Kuullota sipuli oliiviöljyssä, lisää jauheliha pienissä erissä ja ruskista.
- Lisää loput aineet ja keitä kastiketta pienellä lämmöllä tunnin verran, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut ja maut kastikkeessa tasaantuneet.
Juustokastike
- Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää jauhot sekoittaen.
- Lisää maito muutama desi kerrallaan kunnolla vatkaten seokseen, jotta seos ei paakkuunnu.
- Keittele kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan koko ajan pohjasta sekoittaen, jotta se ei pala pohjaan.
- Kun kastike on paksuuntunut valmiiksi, lisää mausteet, munan keltuaiset ja parmesaani. Sekoita hyvin.
Moussaka
- Lado vuokaan alimmaiseksi munakoiso, sitten jauhelihakastike ja valuta päälle juustokastike.
- Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia.
Vastaa