Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Poppamiehen makoisa moussaka

Poppamiehen makoisa moussaka

Poppamiehen moussakaan voit halutessasi lisätä pohjaan munakoison lisäksi tai asemesta kesäkurpitsaa ja perunaa siivutettuna.

Ainesosat

Työvaiheet

Munakoiso

  • 2 isohkoa munakoisoa
  • 1 dl oliiviöljyä

Jauhelihakastike

Juustokastike

  • 50 g voita
  • 1 dl jauhoja
  • 1 l täysmaitoa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 munan keltuaista
  • 100 g parmesaania raastettuna
  1. Siivuta munakoisot reilun sentin paksuisiksi kiekoiksi. Aseta uunipellille ja paista 180 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Jauhelihakastike

  1. Kuullota sipuli oliiviöljyssä, lisää jauheliha pienissä erissä ja ruskista.
  2. Lisää loput aineet ja keitä kastiketta pienellä lämmöllä tunnin verran, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut ja maut kastikkeessa tasaantuneet.

Juustokastike

  1. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää jauhot sekoittaen.
  2. Lisää maito muutama desi kerrallaan kunnolla vatkaten seokseen, jotta seos ei paakkuunnu.
  3. Keittele kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan koko ajan pohjasta sekoittaen, jotta se ei pala pohjaan.
  4. Kun kastike on paksuuntunut valmiiksi, lisää mausteet, munan keltuaiset ja parmesaani. Sekoita hyvin.

Moussaka

  1. Lado vuokaan alimmaiseksi munakoiso, sitten jauhelihakastike ja valuta päälle juustokastike.
  2. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia.

Osallistu keskusteluun

Kerro Poppamiehelle ja muille, mitä pidit reseptistä. Tuunasitko sitä ehkä jotenkin? Jaa samalla hyvä vinkkejä muille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *