Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Poppamiehen meksikolainen paimenen piiras

Poppamiehen meksikolainen paimenen piiras

40 min
2-4

Shepard’s pie eli paimenen piiras on hauska muunnos suomalaisesta lihaperunasoselaatikosta. Tässä jauhelihaseos tulee ensin vuoan pohjalle ja muussi kuorrutteeksi päälle. Poppamies maustaa jauhelihan meksikolaisittain ja lisää muussiin bataattia. Muchos makuja, hombre!

Ainesosat

Työvaiheet

Muusi

  • 1 kg jauhoista perunaa
  • 1 kg bataattia
  • 50 g voita
  • 1 dl maitoa

Jauhelihaseos

  • 800 g jauhelihaa
  • 2 vihreää paprikaa kuutioituna
  • 2 sipulia pieneksi kuutioituna
  • 1 prk maissia
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1/2 dl Poppamies Sriracha -maustesosta
  • 2 rkl Poppamies Habanero -chilikastiketta
  1. Kuori perunat ja bataatti ja keitä kypsäksi suolatussa vedessä. Soseuta, lisää voi ja maito kuumaan soseeseen. Muussin tulee olla hieman löysää, joten lisää keitinvettä, mikäli tarvitsee.
  2. Ruskista jauheliha isolla paistinpannulla. Lisää muut aineet ja hauduta, kunnes tomaattien neste on haihtunut.
  3. Laita jauhelihaseos tasaisesti uunivuoan pohjalle, lisää muussi jauhelihan päälle.
  4. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa Poppamies Habanero ketsupin kanssa!

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *