Musta on uusi musta! Yllättävän vaikeaa keksiä mieleinen suomennos ”blackened salmon”-reseptille. Ideana siis, että makeuttamattomalla cajun-mausteella taputeltu lohifile grillataan / paahdetaan / paistetaan kuumalla lämmöllä lähes mustaksi. Tämä avaa oikeanlaisen maustesekoituksen makuja aivan huikeasti ja helppoudellaan sopii aivan kaikille.
- Lämmitä grilli (tai pannu, tai uuni) kuumaksi suoralle tulelle.
- Ihan pihvi- tai pizzalämmöissä ei mennä, mutta siellä 175 asteen tuntumissa.
- Taputtele Poppamies Louisiana Cajun RUB -mausteseosta lohifileelle sen verran kuin se helposti ottaa vastaan ja lirauta öljyä pannulle tai penslaa hieman grilliritilää ettei lohi liiaksi tartu. Varo, että rasva ala ei palamaan eli maltilla 🙂
- Grillaa lohi kypsäksi ja anna mausteiden mustentua, älä kuitenkaan hiillokseksi grillaa. Siinä on hienoinen ero 😀 Kala on silloin kypsä kun varovasti painamalla lihan pintaa, irtoavat lihasyyt helposti toisistaan.
- Siinäpä se, tarjoile sitruunaviipaleiden ja kesäisen salaatin kanssa.
Vastaa