Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Savustettu sinappilohi

Savustettu sinappilohi

1h
3+

Ainesosat

Työvaiheet

  1. Suolaa lohi kevyesti karkealla merisuolalla edellisenä päivänä.
  2. Käytä noin 1 – 1,5 tl suolaa per kilogramma kalaa.
  3. Tee lohifileeseen viiltoja. Aseta savustimeen nyrkillinen leppä- tai omenasavustuslastuja ja kytke savustin päälle. Mikäli sinulla on termostaatillinen versio, aseta säädin puoleen väliin eli n. 150 astetta.
  4. Laita kala savustimeen.
  5. Kilon file on valmis putkisavustimessa n. 30-40 minuutissa, matalammalla 150 asteen lämmöllä n. 50 minuutissa.
  6. Sekoita 1 dl Poppamiehen joulusinappia ja 3 rkl hunajaa pienessä kulhossa. Valele valmis lohifilee sinappi-hunajaseoksella

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *