Kun yhdistetään mehukkaat meren herkut ja kunnolla potkiva majoneesi, lopputuloksena on jotain, mikä katoaa kädestä ennen kuin ehdit sanoa “katkarapu”. Shrimp Roll on street foodia parhaimmillaan: simppeli, täynnä makua ja suoraan asiaan. Täydellinen, kun tekee mieli jotain vähän parempaa mutta ilman monen tunnin kokkailua.
Katkaraputäyte
Katkaravut (jos käytät raakoja)
- 150 g raakoja jättikatkarapuja (kuorittuja)
- 1 rkl voita tai öljyä
- Ripaus Poppamies SPG RUB -mausteseosta
Tarjoiluun
- 2 hot dog -sämpylää tai briossihodareita
- Salaattia (esim. jääsalaattia, romainea tai rucolaa)
Katkarapujen kypsennys (jos käytät raakoja)
- Kuumenna pannu keskilämmölle ja lisää voi tai öljy.
- Lisää jättikatkaravut pannulle ja paista noin 1–2 minuuttia per puoli, kunnes ne muuttuvat harmaasta vaaleanpunaisiksi ja hieman kiiltävän valkoisiksi sisältä. Älä ylikypsennä, ne kypsyvät nopeasti!
- Mausta kevyesti Poppamies SPG RUB -mausteseoksella. Nosta ravut pois pannulta ja anna jäähtyä hetki ennen pilkkomista.
Katkaraputäyte ja kokoaminen
- Yhdistä pilkottu kypsä katkarapu kulhossa Poppamies Mango & Habanero Majosen ja maustekurkun kanssa. Sekoita niin, että kaikki ainekset sekoittuvat tasaisesti, rakenne saa jäädä rouheaksi.
- Lämmitä hodarisämpylät kevyesti joko pannulla tai uunissa. Voit myös halkaista ne kevyesti ja paistaa leikkuupinnan voissa rapeaksi, jos haluat ekstraa tekstuuria.
- Kokoa annos: laita sämpylän pohjalle vihreää salaattia, lusikoi päälle reilusti katkaraputäytettä ja paina kansi päälle ja nauti!
Vastaa