Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Shrimp roll

Shrimp roll

25 min
2

Kun yhdistetään mehukkaat meren herkut ja kunnolla potkiva majoneesi, lopputuloksena on jotain, mikä katoaa kädestä ennen kuin ehdit sanoa “katkarapu”. Shrimp Roll on street foodia parhaimmillaan: simppeli, täynnä makua ja suoraan asiaan. Täydellinen, kun tekee mieli jotain vähän parempaa mutta ilman monen tunnin kokkailua.

Ainesosat

Työvaiheet

Katkaraputäyte

Katkaravut (jos käytät raakoja)

  • 150 g raakoja jättikatkarapuja (kuorittuja)
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • Ripaus Poppamies SPG RUB -mausteseosta

Tarjoiluun

  • 2 hot dog -sämpylää tai briossihodareita
  • Salaattia (esim. jääsalaattia, romainea tai rucolaa)

Katkarapujen kypsennys (jos käytät raakoja)

  1. Kuumenna pannu keskilämmölle ja lisää voi tai öljy.
  2. Lisää jättikatkaravut pannulle ja paista noin 1–2 minuuttia per puoli, kunnes ne muuttuvat harmaasta vaaleanpunaisiksi ja hieman kiiltävän valkoisiksi sisältä. Älä ylikypsennä, ne kypsyvät nopeasti!
  3. Mausta kevyesti Poppamies SPG RUB -mausteseoksella. Nosta ravut pois pannulta ja anna jäähtyä hetki ennen pilkkomista.

Katkaraputäyte ja kokoaminen

  1. Yhdistä pilkottu kypsä katkarapu kulhossa Poppamies Mango & Habanero Majosen ja maustekurkun kanssa. Sekoita niin, että kaikki ainekset sekoittuvat tasaisesti, rakenne saa jäädä rouheaksi.
  2. Lämmitä hodarisämpylät kevyesti joko pannulla tai uunissa. Voit myös halkaista ne kevyesti ja paistaa leikkuupinnan voissa rapeaksi, jos haluat ekstraa tekstuuria.
  3. Kokoa annos: laita sämpylän pohjalle vihreää salaattia, lusikoi päälle reilusti katkaraputäytettä ja paina kansi päälle ja nauti!

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *