Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Smoky Hickory BBQ Pizza

Smoky Hickory BBQ Pizza

4h
4

Herkullinen bbq-maustettu pizza syntyy helposti Poppamiehen mausteilla!

Taikina kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä. Hyvä pizzataikina syntyy 00-vehnäjauhoista. 00-tipo -jauhot ovat vehnäjyvän ydinosasta valmistettuja jauhoja, ja sopivat pizzaan mielestäni reilusti paremmin kuin esim. durumvehnäjauhot.

Ainesosat

Työvaiheet

Taikina

  • 450 g 00-vehnäjauhoja
  • 11 g kuivahiivaa
  • 3 tl suolaa
  • 3dl vettä
  • oliiviöljyä

Täytteet

Taikina

  1. Mittaa jauhot kulhoon, lisää kuivahiiva ja suola. Suolaa pitää olla reilusti, jotta pohjasta tulee maukas.
  2. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi, mutta varo ettei mene liian kuumaksi.
  3. Lisää vesi ja oliiviöljy kulhoon, ja vaivaa taikinaa muutama minuutti.
  4. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia liinan alla.
  5. Lisää hieman jauhoja taikinaan ja vaivaa sitä hetki notkeuttaaksesi sitä. Jaa taikina 2-4 osaan ja pyörittele palloiksi.
  6. Anna taikinapallojen kohota jääkaapissa kelmun alla yön yli. Jos unohtui valmistaa taikina edellisenä päivänä, taikina on kyllä ihan käyttökelpoista myös tuon parin tunnin kohotuksen jälkeen, mutta lopputulos ei vaan ole aivan niin hyvä.
  7. Kun taikina on valmis, muotoile siitä pyöreä pizzapohja käsin.
  8. Taikina kannattaa asettaa pallona leivinpaperille ja alkaa käsin painelemaan keskeltä ulospäin, samalla pyörittäen leivinpaperia. Voit käyttää jauhoja apuna jos taikina tarttuu liikaa käsiin. Pohjasta kannattaa tehdä mahdollisimman ohut, mutta jättää reunoille hieman paksummin taikinaa.
  1. Tomaattikastikkeen teemme tällä kertaa helposti ja nopeasti valmiista tomaattimurskasta. Sekoita tomaattimurskaan Poppamies Garlic RUB, ja lisää hieman hunajaa.
  2. Paista broilersuikaleet öljyssä kypsäksi ja mausta Poppamies Garlic Rubilla. Paistamisen lopuksi pyörittele suikaleet reilussa Poppamies Smoky Hickory BBQ-kastikkeessa.
  3. Sivele tomaattikastiketta pizzapohjalle ja ripottele päälle juustoraaste.
  4. Lisää jäähtyneet broilersuikaleet, sekä pinaatti.
  5. Kaada vielä ohuet raidat Poppamies Smoky Hickory BBQ-kastiketta pizzan päälle.
  6. Pizza kannattaa paistaa mahdollisimman kuumassa uunissa, 250-300 astetta kiertoilmalla. Pizzakivellä syntyy paras lopputulos, mutta hyvä konsti on myös jättää uunipelti uuniin lämmittämisen ajaksi, ja siirtää uunin lämmettyä pizza suoraan kuumalle uunipellille.
  7. Näin kypsyminen alkaa heti ja pohjasta tulee rapeampi.
  8. VINKKI! Pizzan voi uunin sijaan paistaa myös grillissä! Lämmitä grilli erittäin kuumaksi epäsuoralle tulelle, ja paista pizza pizzakiven tai valurautaparilan päällä epäsuoran tulen alueella.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *