Possu taitaa olla yleisin grilliruoka ja file varmasti niistä yleisin. Resepti-blogistamme jo löytyykin erilaisia reseptejä fileelle, mutta emme ole tainneet vielä täyttää sisäfilettä 😀
Sama toimii ulkofileelläkin ja sinne mahtuu myös enemmän täytettä mutta sisäfilekin toimii todella hyvin. Reseptiä vois myös varioida esimerkiksi pekonin sijaan käyttämällä paistinarua, jolla voi sitoa komeuden kasaan niin, että se myös pysyy kiinni. Minä käärin sen vain pekoniin 🙂
Myöskin loppu-glaseerauksen voi tehdä oikeastaan millä tahansa Poppamiehen BBQ-kastikkeella, jos joku on omaan makuun jo suosikki niin käytä rohkeasti sitä.
- Ensimmäisenä sytytä grilli niin, että siinä on suora- ja epäsuora tuli (n. 175 astetta). Leikkaa kesäkurpitsa pariksi viipaleeksi, halkaiset paprikat ja poista niiden siemenkodat. Paahda paprikoita ja grillaa kesäkurpitsa pehmeäksi. Ota kesäkurpitsa sivuun ja jatka paprikoiden paahtamista kunnes ne ovat aivan mustaksi asti paahdetut. Sulje paprikat tiiviiseen pussiin 10 minuutiksi. Kuori pehmeää ja irtoaa helposti, jäljelle pitäisi jäädä vain paahtunutta pehmeää paprikaa.
- Poista fileestä kalvot ja leikkaa file levyksi. taputtele molemmin puolin Louisiana Cajun RUB-maustetta. Levitä lusikalla 100g tuorejuustoa koko fileen matkalle ja ripottele tuore timjami päälle. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa siivuiksi ja lado fileen keskelle.
- Kääri file rullalle ja sido paistinarulla tai kierrä paketillinen pekonia ympäri. Grillaa epäsuoralla tulella 175 asteessa n. 45 minuuttia kunnes liha on sisältä kypsä ja päältä rapea. Grillauksen viimeisen 10 minuutin aikana valele rullaa BBQ-kastikkeella. Voit grillata myös suoralla tulella käännellen, mutta varo ettei sula juusto karkaa. Kypsennysaika on hieman lyhempi, n. 30 minuuttia.
- Voit kypsentää rullan myös savustamalla, tällöin suosittelen lämmöksi 100-125 astetta ja 2-3 tuntia aikaa. Savustuspuuna suosittelen tammea, omenaa tai hikkoria.
Vastaa