Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Tiropita eli kreikkalainen fetapiirakka

Tiropita eli kreikkalainen fetapiirakka

1,5 h
4

Tiropita, eli kreikkalainen fetapiirakka maistuu niin juhlissa, kuin saunan päälle iltapalana. Filotaikinan käsittely ei ole vaikeaa, pitää vaan olla reipas otteissaan, jotta taikina ei pääse kuivumaan ja murenemaan. Älä pelästy, vaikka taikina hieman repeilisikin, se ei lopputuloksessa haittaa lainkaan.

Ainesosat

Työvaiheet

  • 1 pkt valmista filotaikinaa
  • desin verran oliiviöljyä
  • 50 g voita
  • 8 dl täysmaitoa
  • 3 munaa
  • 400 g fetaa
  • 2 rkl Poppamies Garlic RUB -mausteseosta
  • päälle seesaminsiemeniä
  1. Tee ensin valkokastike, eli sulata voi kasarissa, lisää jauhot ja sekoita ne hyvin.
  2. Lisää nyt maito kunnolla sekoittaen joukkoon vähitellen. Voit lämmittää maidon ensin, silloin se sekoittuu helpommin tasaisesti vehnäjauhojen kanssa eikä paakkuunnu niin helposti.
  3. Keittele miedolla lämmöllä, kunnes sinulla on paksuhko kastike.
  4. Lisää Poppamies Garlic Rub. Vatkaa joukkoon munat ja murustele feta.
  5. Ota filotaikina, oliiviöljy ja suti esille. Öljyä piirakkavuoan pohja oliiviöljyllä. Aseta yksi filo-levy piirakkavuokaan, öljyä se oliiviöljyllä ja paina päälle seuraava levy. Jatka näin noin 5 kerrosta ja lisää sitten jäähtynyt kastike. Taittele taikinalevyjen reunat kastikkeen päälle.
  6. Lado voidellen päälle vielä 5 filo-levyä yksitellen piirakan päälle ja leikkaa reunat vuoan mukaiset ja painele ne piirakan sivuille. Öljyä päällimmäinen kerroskin.
  7. Tee terävällä veitsellä viillot pintaan ja ripottele päälle sesamin siemeniä.
  8. Paista 175 asteisessa uunissa tunnin ajan. Laita piirakan päälle paiston ajaksi sitä suojaamaan leivinpaperia.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *