Ramen on lähiaikoina erittäin suosituksi tullut japanilainen nuudelikeitto. Ramenissa pääosassa on herkullinen liemi, joka kaadetaan vasta lopuksi ainesosien päälle. Tämä Poppamiehen versio Ramenista on hieman tulisempi, Srirachalla maustettu makuelämys.
- pussi täysjyvänuudeleita
- 350 g kanan ohutleikkeitä
- 4 rkl Poppamies Sriracha RUB -mausteseosta
- 4 retiisiä
- 2 dl sokerihernepalkoja
- 2 dl maissia
- 2 punaista chiliä
- 1 paksoi
Tahini
Liemi
- Aloitetaan tekemällä nopeasti seesaminsiementahna, eli tahini.
- Tahini tuo mukavaa paahteisuutta liemeen, ja sitä voi levittää myös vaikka vaalean leivän päälle ruokailun lisukkeeksi.
- Levitä seesaminsiemenet uunipellille ohueksi levyksi, ja paahda niitä 170 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sekoita blenderissä siemenet, oliiviöljy, Poppamies Liquid Garlic ja suola tasaiseksi tahnaksi.
- Ramenissa tärkeintä on liemi. Reseptimme liemessä on reilusti ainesosia, mutta se on kuitenkin helppo ja nopea tehdä. Aloita kiehauttamalla vesi, ja lisää siihen kasvisliemikuutio tai fondi.
- Raasta sekaan inkivääri. Lisää liemeen soijakastike, riisiviinietikka ja seesamiöljy. Lisää vielä misotahna, tahinitahna, sekä Poppamies Liquid Garlic, Poppamies Sriracha ja Poppamies Awesome Sauce.
- Jos haluat vielä tulisemman version Ramenista, lisää Srirachan määrää. Keittele lientä keskilämmöllä noin 15 minuuttia.
- Liemen keittyessä voit valmistella keiton ainekset. Siivuta kanafileet ohuiksi siivuiksi.
- Pyörittele kanasiivut reilussa Poppamies Sriracha RUBissa. Paista kanat pannulla kypsäksi tilkassa öljyä.
- Erittele paksoin lehtiä toisistaan. Jos paksoissa on isot kannat, voit leikata ne erikseen lehdistä ja viipaloida ne pitkiksi siivuiksi.Viipaloi myös retiisit ja pilko punainen chili.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Täysjyvänuudeleita keitellään vedessä noin viisi minuuttia. Valuta nuudeleista vesi pois ja sekoita niihin Poppamies Sriracha -chilikastiketta.
- Lado kulhoihin pohjalle nuudeleita. Täytä päälle kanaa, maissia, retiisisiivuja, sokerihernepalkoja, chiliviipaleita, sekä paksoin kantasiivut sekä lehdet.
- Kaada siivilän kautta Ramen-lientä kulhoon niin että ainesosat melkein peittyvät. Voit vielä koristella seesaminsiemenillä ja korianterilla!
Vastaa