Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Uunisavulohi

Uunisavulohi

30 min
2

Savun maun saa lohifileeseen myös kotikeittiössä ilman savustinta. Poppamiehen Liquid Smoke on luonnollinen nestemäinen savuaromi, jolla saa helposti lisättyä savun makua ruokaan.

Ainesosat

Työvaiheet

Uunisavulohi

Mummonkurkut

  • 1 kurkku
  • Puntti tilliä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl Paladin tynnyrikypsytetty valkoviinietikka
  1. Ruskista voi paistinpannussa, lisää nestemäinen savuaromi ja keitä hetken aikaa kokoon.
  2. Valele lohifilee voi-savuaromiseoksella ja kypsennä 200° uunissa n. 20 min.
  3. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin ja mummonkurkkujen kanssa!

Mummonkurkut

  1. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi, lisää sokeri ja sekoita, jotta ne mehustuvat.
  2. Lisää joukkoon valkoviinietikka sekoita.
  3. Silppua tilli ja sekoita kurkkujen kanssa. Nosta kylmään ennen tarjoilua.

Osallistu keskusteluun

Kerro Poppamiehelle ja muille, mitä pidit reseptistä. Tuunasitko sitä ehkä jotenkin? Jaa samalla hyvä vinkkejä muille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *