Savun maun saa lohifileeseen myös kotikeittiössä ilman savustinta. Poppamiehen Liquid Smoke on luonnollinen nestemäinen savuaromi, jolla saa helposti lisättyä savun makua ruokaan.
Uunisavulohi
Mummonkurkut
- 1 kurkku
- Puntti tilliä
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl Paladin tynnyrikypsytetty valkoviinietikka
- Ruskista voi paistinpannussa, lisää nestemäinen savuaromi ja keitä hetken aikaa kokoon.
- Valele lohifilee voi-savuaromiseoksella ja kypsennä 200° uunissa n. 20 min.
- Tarjoile esimerkiksi perunamuusin ja mummonkurkkujen kanssa!
Mummonkurkut
- Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi, lisää sokeri ja sekoita, jotta ne mehustuvat.
- Lisää joukkoon valkoviinietikka sekoita.
- Silppua tilli ja sekoita kurkkujen kanssa. Nosta kylmään ennen tarjoilua.
Vastaa