Valkosipulinen rapuburgeri valmistuu kätevästi pakaste- tai säilykerapujen lihasta jos ja kun tuoreita rapuja ei ole saatavilla. Poppamies SPG RUB maustaa pihvit herkullisiksi. Makua ja mehevyyttä tuo myös Poppamies Garlic majonen. Pikkelöity ja karamellisoitu punasipuli makeutta ja happamuutta.
Rapupihvit
- 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa)
- 3 dl raastettua vaaleaa leipää
- 4 kananmunan keltuaista
- 2 rkl tai enemmän Poppamies SPG rubia
- 1 dl Poppamies Garlic majosta
- (tarvittaessa vehnäjauhoja ja suolaa)
- voita ja öljyä paistamiseen
Coleslaw
Tarjoiluun
- Sulata ravut (mieluiten jääkaapissa yön yli tai siivilässä juoksevan kylmän veden alla) ja purista ne siivilässä aivan kuiviksi. Hienonna veitsellä tai yleiskoneessa hyvin pieneksi. Sekoita joukkoon raastettu leipä ja keltuaiset sekä mausteet.
- Jätä taikina vetäytymään jääkaappiin ja valmista sillä välin coleslaw: Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Kuori porkkana, ja suikaloi se kuorimaveitsellä kaalin joukkoon. Sekoita joukkoon ripaus suolaa. Jos käytät uutta kesäkaalia, se ei juurikaan kaipaa puristelua. Syys- tai talvikaalia kannattaa puristella suolan kanssa mehevämmäksi. Sekoita joukkoon reilusti Poppamies Garlic majosta, ja laita jääkaappiin tekeytymään. Tarkista maku ja rakenne ennen tarjoilua.
- Paista pihvitaikinasta pannulla pieni koekakku ja varmista rakenne. Lisää taikinaan hieman jauhoja jos se tuntuu liian löysältä. Maistele myös suola makuusi sopivaksi.
- Muotoile taikinasta neljä tasakokoista pihviä. Paista pihvejä pannulla runsaan minuutin verran molemmin puolin. Nosta kypsät pihvit pannulta hetkeksi talouspaperin päälle.
- Kokoa burgerit, ja tarjoile ne coleslawn sekä makusi mukaan Poppamies Hot Habanero, Cheesy jalapeno tai Sourcream Cheddar -sipsien kera.
Vastaa