Hiljalleen savussa muhinut olut-kasvispata on oiva lisuke kesän grillipöytiin!
- Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla. Huuhtele kidneypavut hyvin. Sekoita kaikki pavut, sipulit, sekä Poppamies Slow food RUB-mauste ja Poppamies Classic BBQ -grillikastike vuoassa tai padassa. Lisää olut vuokaan ja sekoita.
- Lämmitä grilli tai savustin 130-150 asteeseen ja laita vuoka savustumaan. Sekoittele silloin tällöin, näin savukin tarttuu paremmin. Valmistus kestää noin 1-2 tuntia. Pata on valmista kun neste on sakeutunut ja haihtunut riittävästi. Voit myös lisätä nestettä jos sitä haihtuu liian nopeasti.
- Noin tunnin kohdalla kypsennystä kannattaa maistaa ja lisätä mausteita tai suolaa tarvittaessa. Huomaa kuitenkin, että haudutettavissa ruoissa joissa nestettä haihtuu, maku tiivistyy – älä siis mausta lisää ennenkuin nesteen koostumus on sopiva.
- Lisämaustamisen jälkeen anna makujen tasaantua noin 15 minuuttia.
- Koristele korianterinlehdillä ja sitruunan viipaleilla ja tarjoile smetanan kanssa!
Vastaa