Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Chili con carne uuniperuna

Chili con carne uuniperuna

2h
2

Klassinen uuniperuna saa nyt uuden elämän mausteisen chili con carnen kanssa. Mehevä täyte syntyy naudan jauhelihasta, kasviksista ja Texas Beef RUB -mausteseoksesta, joka tuo kunnolla syvyyttä ja potkua. Päälle vielä sulaa cheddarjuustoa eikä nälkä pysy enää kaukana.

Ainesosat

Työvaiheet

Uuniperuna

  • 2 isoa perunaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Ripaus sormisuolaa

Chili con carne

  • 80 g sipulia, selleriä ja porkkanaa (yhteensä), pieneksi kuutioituna
  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 2 rkl Poppamies Texas Beef RUB -mausteseosta
  • 300 ml tomaattikastiketta
  • 150 ml naudanlientä
  • 100 g punaisia kidney-papuja

Tarjoiluun

  • Raastettua cheddarjuustoa

Chili con carne

  1. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää silputut sipuli, selleri ja porkkana. Kuullota noin 3 minuuttia.
  2. Lisää jauheliha ja mausta Poppamies Texas Beef RUB -seoksella. Paista seosta noin 10 minuuttia sekoitellen.
  3. Kaada joukkoon tomaattikastike ja naudanliemi. Laske lämpöä ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia, kunnes kastike on sakeutunut.
  4. Lisää lopuksi kidney-pavut ja kuumenna vielä hetki.

Uuniperunat

  1. Pistele perunoihin reikiä haarukalla ja kääri ne alumiinifolioon.
  2. Lorauta pinnalle oliiviöljyä ja ripottele sormisuolaa mukaan ennen kuin suljet folion.
  3. Paista perunoita 180-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes ne ovat sisältä pehmeitä ja kuorikin on saanut vähän rapeutta.
  4. Kun perunat ovat valmiit, leikkaa niihin ristiviilto ja purista varovasti molemmista päistä, jotta syntyy ”tasku” täytteelle.
  5. Lusikoi perunoiden sisään chili con carnea ja viimeistele raastetulla cheddarilla. Voit tarjota kylkeen vielä lusikallisen Poppamies Mango & Habanero Majosta.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *