Klassinen uuniperuna saa nyt uuden elämän mausteisen chili con carnen kanssa. Mehevä täyte syntyy naudan jauhelihasta, kasviksista ja Texas Beef RUB -mausteseoksesta, joka tuo kunnolla syvyyttä ja potkua. Päälle vielä sulaa cheddarjuustoa eikä nälkä pysy enää kaukana.
Uuniperuna
- 2 isoa perunaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- Ripaus sormisuolaa
Chili con carne
- 80 g sipulia, selleriä ja porkkanaa (yhteensä), pieneksi kuutioituna
- 500 g naudan jauhelihaa
- 2 rkl Poppamies Texas Beef RUB -mausteseosta
- 300 ml tomaattikastiketta
- 150 ml naudanlientä
- 100 g punaisia kidney-papuja
Tarjoiluun
- Raastettua cheddarjuustoa
Chili con carne
- Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää silputut sipuli, selleri ja porkkana. Kuullota noin 3 minuuttia.
- Lisää jauheliha ja mausta Poppamies Texas Beef RUB -seoksella. Paista seosta noin 10 minuuttia sekoitellen.
- Kaada joukkoon tomaattikastike ja naudanliemi. Laske lämpöä ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia, kunnes kastike on sakeutunut.
- Lisää lopuksi kidney-pavut ja kuumenna vielä hetki.
Uuniperunat
- Pistele perunoihin reikiä haarukalla ja kääri ne alumiinifolioon.
- Lorauta pinnalle oliiviöljyä ja ripottele sormisuolaa mukaan ennen kuin suljet folion.
- Paista perunoita 180-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes ne ovat sisältä pehmeitä ja kuorikin on saanut vähän rapeutta.
- Kun perunat ovat valmiit, leikkaa niihin ristiviilto ja purista varovasti molemmista päistä, jotta syntyy ”tasku” täytteelle.
- Lusikoi perunoiden sisään chili con carnea ja viimeistele raastetulla cheddarilla. Voit tarjota kylkeen vielä lusikallisen Poppamies Mango & Habanero Majosta.
Vastaa