Tämä mehukas saaristolainen maustetaan Poppamiehen The Sauce Sweet chili -kastikkeella, joka antaa juuri sopivasti pientä potkua ja makeutta leipään!
- Laita piimä lämpenemään kattilaan miedolle lämmölle, sekoita joukkoon Poppamies The Sauce Sweet Chili ja fariinisokeri. Lämmitä kädenlämpöiseksi ja hämmentele niin, että fariinisokeri sulaa piimään. Lisää hiiva nesteeseen.
- Sekoita kaikki muut kuivat aineet keskenään ja vatkaa esimerkiksi puuhaarukalla tasaisesti nesteeseen.
- Voitele yksi 1,5 l vetoinen leipävuoka (tai kaksi pienempää) ja kaada taikina vuokaan.
- Tasoita pinta kostutetuin käsin ja jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan kahdeksi tunniksi.
- Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Laita vuoka uunin alatasolle paistumaan 30 minuutiksi. Tee voiteluseos ja voitele leivän pinta reilusti seoksella. Madalla uunin lämpö 165 asteeseen ja paista vielä tunti.
- Mikäli sinulla on leipä jaettuna kahteen vuokaan, testaa kypsyys jo noin 30 + 30 minuutin jälkeen esimerkiksi puutikulla.
- Kumoa valmis leipä ritilälle jäähtymään. Tämä leipä säilyy jääkaapissa viikon verran kelmutettuna.
Vastaa