Etusivu / Reseptit / Alkuruoat / Gambas Pil Pil ja allioli-kastike

Gambas Pil Pil ja allioli-kastike

15 min
2

Ainesosat

Työvaiheet

Ravut

Allioli

  • 1 keltuainen
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 3 rkl Poppamies Liquid Garlic -maustekastiketta
  • sitruunamehua
  • suolaa
  • Paahdettua leipää
  1. Tee allioli. Laita keltuainen kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki vispilällä. Aloita sitten öljyn lisääminen ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kun lähes kaikki öljy on emulgoitunut, lisää Poppamies Liquid Garlic, hieman sitruunamehua ja suolaa. Lisää sitten loput öljystä.
  2. Jos katkaravuissa on kuoret, poista ne ja säästä myöhempään käyttöön, kuten liemiin ja kastikkeisiin. Poista myös rapujen suoli, jos sitä ei ole jo tehty.
  3. Pyörittele ravut Poppamies Garlic RUB -mausteseoksessa ja jätä huoneenlämpöön vähintään 15 minuutiksi.
  4. Kuumenna paistinpannu korkealla keskilämmöllä ja lisää loraus oliiviöljyä. Laita ravut pannulle ja kääntele niitä usein. Kypsennä rapuja 2-3 min, kunnes ne ovat vaaleanpunertavia ja hieman paahtuneita.
  5. Sammuta liesi ja lisää sitten Liquid Garlicia ja Naga Jolokia -kastiketta. Raasta joukkoon sitruunankuorta ja purista hieman sen mehua. Viimeistele ravut lehtipersiljalla.
  6. Tarjoile ravut välittömästi alliolin ja paahdetun leivän kanssa.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *