Ihanan kermainen rapukeitto eli chowder maustetaan tässä Poppamiehen Louisiana Cajun RUB -mausteseoksella ja klassisella Poppamiehen Habanero -chilikastikkeella. Kyytipojaksi valmistuvat käden käänteessä herkulliset valkosipulileipäset, joiden salaisuus on Poppamies Smoky aioli -gratinointi. Helppoa ja ah, niin herkullista!
- 1 sipuli hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- n. 5 cm pätkä varsiselleriä hienonnettuna
- 1 punainen paprika hienonnettuna
- rypsiöljyä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä (tai 1 rkl valkoviinietikkaa)
- 4 dl kalalientä (tai vettä)
- 2 tl Poppamies Louisiana Cajun RUB -mausteseosta
- 200 g makeaa maissia (säilyke)
- 3 dl kermaa
- 2 dl ranskankermaa
- 200 g kypsiä kuorittuja katkarapuja tai jokirapuja
- 2 tl tai enemmän Poppamies Habanero -chilikastiketta
- merisuolaa
- ruohosipulia tarjoiluun
Valkosipulileipäset
- Kuumenna kattilan pohjalla tilkka öljyä ja kuullota sipulia, selleriä ja paprikaa muutama minuutti koko ajan puulastalla käännellen. Älä ruskista.
- Lisää sitten viini, kalaliemi, sekä Poppamies Louisiana Cajun rub-mauste, ja kiehauta liemi.
- Lisää seuraavaksi maissi ja kerma sekä ripaus merisuolaa. Keittele hiljalleen muutama minuutti.
- Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon ranskankerma, ravut sekä Poppamies Habanero -chilikastike. Tarkista liemen maku, ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Valmista keiton kaveriksi valkosipulileipäsiä: Voitele patongin tai paahtoleivän siivut reilulla kerroksella Poppamies Smoky Aioli majosta, ja paahda leivät uunissa grillivastuksen alla kauniin ruskeiksi.
- Tarjoile höyryävän kuuma keitto runsaalla hienonnetulla ruohosipulilla viimeisteltynä valkosipulileipästen kera.
Vastaa