Etusivu / Reseptit / Keitot / Habanerolla maustettu rapu-chowder ja valkosipulileipäset

Habanerolla maustettu rapu-chowder ja valkosipulileipäset

20 min
2-4

Ihanan kermainen rapukeitto eli chowder maustetaan tässä Poppamiehen Louisiana Cajun RUB -mausteseoksella ja klassisella Poppamiehen Habanero -chilikastikkeella. Kyytipojaksi valmistuvat käden käänteessä herkulliset valkosipulileipäset, joiden salaisuus on Poppamies Smoky aioli -gratinointi. Helppoa ja ah, niin herkullista!

Ainesosat

Työvaiheet

  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • n. 5 cm pätkä varsiselleriä hienonnettuna
  • 1 punainen paprika hienonnettuna
  • rypsiöljyä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä (tai 1 rkl valkoviinietikkaa)
  • 4 dl kalalientä (tai vettä)
  • 2 tl Poppamies Louisiana Cajun RUB -mausteseosta
  • 200 g makeaa maissia (säilyke)
  • 3 dl kermaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 200 g kypsiä kuorittuja katkarapuja tai jokirapuja
  • 2 tl tai enemmän Poppamies Habanero -chilikastiketta
  • merisuolaa
  • ruohosipulia tarjoiluun

Valkosipulileipäset

  1. Kuumenna kattilan pohjalla tilkka öljyä ja kuullota sipulia, selleriä ja paprikaa muutama minuutti koko ajan puulastalla käännellen. Älä ruskista.
  2. Lisää sitten viini, kalaliemi, sekä Poppamies Louisiana Cajun rub-mauste, ja kiehauta liemi.
  3. Lisää seuraavaksi maissi ja kerma sekä ripaus merisuolaa. Keittele hiljalleen muutama minuutti.
  4. Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon ranskankerma, ravut sekä Poppamies Habanero -chilikastike. Tarkista liemen maku, ja lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Valmista keiton kaveriksi valkosipulileipäsiä: Voitele patongin tai paahtoleivän siivut reilulla kerroksella Poppamies Smoky Aioli majosta, ja paahda leivät uunissa grillivastuksen alla kauniin ruskeiksi.
  6. Tarjoile höyryävän kuuma keitto runsaalla hienonnetulla ruohosipulilla viimeisteltynä valkosipulileipästen kera.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *