Etusivu / Reseptit / Pääruoat / kasvispiiras

kasvispiiras

40 min
2-4

Meidän mielestä myös kasviksista saa hyvää ja miksipä ei laitettaisi reseptiikkaa jakoon! Tässä seikkailee mm. Cherry & Cola BBQ-kastikkeemme (1/10 tulisuus).

Tämä ei ole myöskään kovin raskasta syötävää ja energiaa tulee laskennallisesti vain n. 150 kcal per 100g.

Ainesosat

Työvaiheet

  • 250 g margariini (maidoton)
  • 250 g jauhoseos gluteeniton (reilu 4 dl)
  • 7g psyllium
  • 2 tl Poppamies Burgers & Ribs RUB
  • 1 tl leivinjauhe
  • 2 dl soijamaito
  • 250 g munakoiso
  • 250 g kesäkurpitsa (n. 350 g ennen ”perkaamista”)
  • 1 kpl paprika punainen
  • 50 g kevätsipuli
  • 1 dl Poppamies Cherry & Cola
  • 1 dl oliiviöljy

Esikäsittele kasvikset

  1. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika ohuiksi viipaleiksi.
  2. Mausta Cherry & Cola kastikkeella ja tilkalla oliiviöljyä.
  3. Grillaa tai paahda uunissa kunnes pinta on saanut väriä ja kasvikset ovat hieman pehmenneet.

Valmista taikina

  1. Sekoita psyllium soijamaitoon.
  2. Sekoita jauhot, mausteseos ja leivinjauhe.
  3. Nypi jauhoseos ja huoneenlämpöinen margariini murumaiseksi taikinaksi, lisää joukkoon soijamaito ja sekoita tasaiseksi.

Paista piirakka

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Paista pohjaa 7-8 min. Vähennä tämän jälkeen uunin lämpötila 175 asteeseen.
  4. Asettele grillikasvikset esikypsennetylle piirakkapohjalle ja leikkaa tuoreesta kevätsipulista renkaita pinnalle.
  5. Paista piirakkaa vielä noin 20 min, kunnes pohja ja kasvikset ovat kypsiä.
  6. Halutessasi voit ripotella päälle vielä yrttejä ja esim rucolaa.
  7. Reseptin meille teki Katja Löfman joka toimii kasvisravintola Soppiksen ravintolapäällikkönä sekä on työskennellyt keittiömestarina mm. vegaaniravintola Veganissimossa.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *