Meidän mielestä myös kasviksista saa hyvää ja miksipä ei laitettaisi reseptiikkaa jakoon! Tässä seikkailee mm. Cherry & Cola BBQ-kastikkeemme (1/10 tulisuus).
Tämä ei ole myöskään kovin raskasta syötävää ja energiaa tulee laskennallisesti vain n. 150 kcal per 100g.
- 250 g margariini (maidoton)
- 250 g jauhoseos gluteeniton (reilu 4 dl)
- 7g psyllium
- 2 tl Poppamies Burgers & Ribs RUB
- 1 tl leivinjauhe
- 2 dl soijamaito
- 250 g munakoiso
- 250 g kesäkurpitsa (n. 350 g ennen ”perkaamista”)
- 1 kpl paprika punainen
- 50 g kevätsipuli
- 1 dl Poppamies Cherry & Cola
- 1 dl oliiviöljy
Esikäsittele kasvikset
- Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika ohuiksi viipaleiksi.
- Mausta Cherry & Cola kastikkeella ja tilkalla oliiviöljyä.
- Grillaa tai paahda uunissa kunnes pinta on saanut väriä ja kasvikset ovat hieman pehmenneet.
Valmista taikina
- Sekoita psyllium soijamaitoon.
- Sekoita jauhot, mausteseos ja leivinjauhe.
- Nypi jauhoseos ja huoneenlämpöinen margariini murumaiseksi taikinaksi, lisää joukkoon soijamaito ja sekoita tasaiseksi.
Paista piirakka
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista pohjaa 7-8 min. Vähennä tämän jälkeen uunin lämpötila 175 asteeseen.
- Asettele grillikasvikset esikypsennetylle piirakkapohjalle ja leikkaa tuoreesta kevätsipulista renkaita pinnalle.
- Paista piirakkaa vielä noin 20 min, kunnes pohja ja kasvikset ovat kypsiä.
- Halutessasi voit ripotella päälle vielä yrttejä ja esim rucolaa.
- Reseptin meille teki Katja Löfman joka toimii kasvisravintola Soppiksen ravintolapäällikkönä sekä on työskennellyt keittiömestarina mm. vegaaniravintola Veganissimossa.
Vastaa