Lihapullat tomaattikastikkeessa on jo legendaarinen kotiruoka. Tee astetta parempi versio Poppamiehen tyyliin.
Lihapullat
Tomaattikastike
- 2 sipulia kuutioituna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 kg tomaattimurskaa
- 1 rkl Poppamies Garlic RUB -mausteseosta
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 l vettä
- Lihapullat: Sekoita aineet keskenään, älä kuitenkaan vaivaa taikinaa, vaan kääntele mausteet kevyesti jauhelihaan.
- Muotoile pyöryköiksi, älä purista niitä tiiviiksi, vaan jälleen vältä ylityöstämästä taikinaa.
- Aloita tomaattikastikkeen valmistus kuullottamalla sipuli oliiviöljyssä isossa, paksupohjaisessa kattilassa.
- Lisää Poppamies Garlic Rub ja jatka kuullottamista vielä minuutin ajan.
- Lisää loput aineet ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin puolen tunnin ajan.
- Lisää lihapullat raakana kastikkeeseen yksitellen.
- Katso, että ne peittyvät kastikkeeseen kokonaan, mikäli ei, lisää vettä niin, että kaikki pullat ovat kastikkeessa kypsymässä. Hauduta pullat kypsäksi miedolla lämmöllä noin tunnin ajan.
- Tarjoa pastan tai lohkoperunoiden kanssa!
Vastaa