Yksinkertainen mutta maukas papupata, joka maistuu esimerkiksi grillimakkaran kanssa!
- 200 gr borlotti- eli pintopapuja (liotettu yön yli vedessä)
- 1 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 punainen paprika
- 2.5 l kasvislientä
- 3 rkl suolaa
- 1 rkl mustapippuria
- 3 laakerinlehteä
- 1 rkl kuivattua minttua
- 1 rkl Poppamies Habanero -chilikastiketta
- Grillimakkara
- Liota borlotti-, eli pintopapuja yön yli vedessä. Kaada vesi pois ja laita pavut kattilaan.
- Lisää vettä niin että pavut juuri peittyvät. Kiehauta pavut ja huuhtele juoksevan veden alla.
- Silppua punasipuli ja paprika ja murskaa valkosipuli.
- Tee kasvisliemi joko kasvisliemikuutioista tai kasvisfondista.
- Lisää kaikki ainekset ja mausteet kattilaan papujen kanssa, sekä lisää Poppamies Habanero -chilikastiketta ruokalusikallinen, tai reilusti enemmän jos haluat tulisempaa!
- Keitä pataa miedolla lämmöllä kahden tunnin ajan.
- Tarjoile esimerkiksi kuvan tapaan grillimakkaran kanssa!
- Jos haluat annoksesta vegaanisen vaihda makkara vegemakkaraan ja nauti sellaisenaan tai riisin kera!
Vastaa