Itsetehdyt makkarat ovat huippuja, tässä erittäin helppo cajun-henkeen tehty makkara. Voit mielesi mukaan käyttää mitä tahansa muutakin Poppamiehen RUB-maustetta makkaran tekoon.
- 400g porsaan kassleria
- 400g naudan lapaa tai paistia
- 5 rkl Poppamies Lousiana Cajun RUB -mausteseosta
- 2 dl jääkuutioita
- 1 dl jäävettä
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 kpl punasipuli
- makkarasuolta
- Teen massan tässä käyttämällä lihamyllyä sekä yleiskoneen ns. ”cutteria” eli leikkuria. Leikkurilla saat massasta hienojakoisemman ja näin myös helpommin emulsion. Tavoittelen siis emulsiomakkaraa, halutessasi voit tietenkin tehdä pelkällä lihamyllyllä ”karkeamman” makkaran. Tämä on mieltymys- ja makuasia.
- Emulsiomakkarassa on tärkeää, että kaikki raaka-aineet ovat niin kylmiä kuin mahdollista ja jauhan siksi mukaan vielä jäätäkin. Kylmemmässä massassa emulsio tapahtuu helpommin. Myös suolaa pitää olla riittävästi, jotta emulsio syntyy.
- Jauha lihat, jäät ja sipuli jauhelihaksi ja kaada silppuriin. Pyöritä silppurilla keskinopeudella massa tasaiseksi ja samalla lisää kaikki loput ainesosat. Jos sinulla ei ole silppuria niin aja massa toiseen kertaan läpi myllystä.
- Paista massasta koepala ja totea maku. Tarvittaessa lisää suolaa tai mausteseosta. Pursota massa makkarasuoleen ja muista pyörittää joka toinen kerta eri suuntiin jotta makkara pysyy kiinni.
- Jos teet ensimmäistä kertaa makkaroita niin katso esim YouTubesta video kuinka omalla laitteellasi tehdään makkaraa. Käytännössä suoli pujotetaan makkaratuubin päälle, päähän tehdään solmu (+neulalla ilmareikä) ja massaa aletaan pusertaa ulos samalla syöttämällä makkarasuolta. Älä tee liian ”kireää” makkaraa, koska silloin se helposti halkeaa.
- Kypsennä makkarat joko keittämällä hiljalleen 4-5 minuuttia ja sitten grillaus, suoraan grillaamalla keskilämmössä (150-175) tai savustamalla matalammassa n. 100-125 asteen lämmössä.
Vastaa