Chile verde on Meksikolainen klassikko eikä ihme. Maku koukuttaa heti ensimmäisestä kerrasta. Tomatillojen määrässä ei kannata pihtailla, koska ne ovat oleellinen osa makua.
- 1 prk säilötyt tomatillot
- 800 g Porsaansuikaleita tai kanan fileesuikaleita
- 0,5 dl Poppamies Habanero tai Poppamies Aged Jalapeno -chilikastiketta
- 2 dl vettä
- 10 tuoretta tai säilöttyä chiliä oman tottumuksen
- 1 iso punasipuli siivuina
- 2 dl kanalientä (1 kanaliemikuutio 2 dl vettä tai vastaava määrä kanafondilla tehtyä lientä)
- 1/2 tl kuminaa
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 6 valkosipulinkynttä silputtuna
- 3 rkl oliiviöljyä
- Voitele vuoka ja aseta uuni lämpiämään 150 asteeseen.
- Ruskista possu- tai kanasuikaleet kuumalla pannulla oliiviöljyssä.
- Leikkaa chilit ja poista siemenet.
- Siivuta punasipulit.
- Kaada lihasuikaleet, chilit, sipuli ja tomatillot vuokaan 2dl vettä kera.
- Kaada vuokaan vielä 0,5 dl Poppamies Habanero -chilikastiketta tai Poppamies Aged Jalapeno -chilikastiketta.
- Hauduta peitettynä uunissa 1 tunti 150 asteessa. Tämän jälkeen lisää kanaliemi, murskattu valkosipuli ja mausteet, ja laske lämpötila 120 asteeseen.
- Hauduta peitettynä vielä 3 tuntia.
- Valmis! Tarjoile tortillojen tai vaikka riisin kera.
Vastaa