Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Poppamiehen Chile Verde

Poppamiehen Chile Verde

4h
4-5

Chile verde on Meksikolainen klassikko eikä ihme. Maku koukuttaa heti ensimmäisestä kerrasta. Tomatillojen määrässä ei kannata pihtailla, koska ne ovat oleellinen osa makua.

Ainesosat

Työvaiheet

  • 1 prk säilötyt tomatillot
  • 800 g Porsaansuikaleita tai kanan fileesuikaleita
  • 0,5 dl Poppamies Habanero tai Poppamies Aged Jalapeno -chilikastiketta
  • 2 dl vettä
  • 10 tuoretta tai säilöttyä chiliä oman tottumuksen
  • 1 iso punasipuli siivuina
  • 2 dl kanalientä (1 kanaliemikuutio 2 dl vettä tai vastaava määrä kanafondilla tehtyä lientä)
  • 1/2 tl kuminaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 6 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  1. Voitele vuoka ja aseta uuni lämpiämään 150 asteeseen.
  2. Ruskista possu- tai kanasuikaleet kuumalla pannulla oliiviöljyssä.
  3. Leikkaa chilit ja poista siemenet.
  4. Siivuta punasipulit.
  5. Kaada lihasuikaleet, chilit, sipuli ja tomatillot vuokaan 2dl vettä kera.
  6. Kaada vuokaan vielä 0,5 dl Poppamies Habanero -chilikastiketta tai Poppamies Aged Jalapeno -chilikastiketta.
  7. Hauduta peitettynä uunissa 1 tunti 150 asteessa. Tämän jälkeen lisää kanaliemi, murskattu valkosipuli ja mausteet, ja laske lämpötila 120 asteeseen.
  8. Hauduta peitettynä vielä 3 tuntia.
  9. Valmis! Tarjoile tortillojen tai vaikka riisin kera.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *