Huevos rancheros
Avotulella valmistaminen kiehtoo aina ja joskus voi olla kynnystä kokeilla mutta se on oikeasti todella helppoa kunhan muutaman niksin oivaltaa.
Tärkeää on pitää lämpö sopivana siten, ettei kala pääse palamaan pinnalta ja toisaalta, että saat haluamasi hieman tummuneen pinnan silloin kun kala on sopivasti kypsä. Parhaimillaan tulos on rapsakan paahtunut päältä ja mehevä sisältä. Hyvä apuvälinen on hiilihanko tai vastaava keppi, jolla nuotiota voi hieman siirrellä niin, ettei tarvitse kalaan koskea.
Kuppikuntia on monia mutta itse teen loimulohen niin, että file on pyrstöpää ylöspäin ja sopivassa kulmassa niin, että alapuoli saa enemmän lämpöä, koska on paksumpikin.
Loimulautoja on myös monia erilaisia, osassa puutapit ja toisissa, kuten minullakin, sellainen jossa file kiinnitetään kalan yli menevällä ristikolla. Kaikilla malleilla onnistuu yhtälailla 🙂
Näitä tuotteita Poppamiehen keittiössä käytettiin tämän reseptin valmistukseen.
Katso lisää saman kategorian reseptejä.
Vastaa