”The Makkaraperunat” jossa on muutakin kuin perunaa ja makkaraa, tai tarkemmin sanottuna se ei ole pelkästään perunoista eikä pelkästään uunimakkarasta 😀
Oikeastaan miltei kaikki juurekset sopivat hyvin paistettuina ja maustettuina makkaran kaveriksi, tässä reseptissä käytetään perunan lisäksi porkkanaa ja punajuurta. Halloween-versiossa oli mukana kurpitsaa. Voit tottakai tehdä esim. pelkästään perunasta.
- Siivuta makkara, leikkaa juurekset ranskalaisten muotoisiksi ”tikuiksi” ja pyöräytä kulhossa tilkan öljyä kanssa.
- Lämmitä pannu keskilämmölle ja kaada juures-tikut pannulle, paista silloin tällöin käännellen ja tarvittaessa lisää hieman öljyä.
- Kun tikuissa on hieman väriä, lisää Sriracha RUBia-mausteseosta juuresten päälle (pyörittele pannulla) sekä makkarasiivut pannulle ja jatka paistamista kypsäksi asti.
- Tikkujen kypsyessä hienonna sipuli ja yrtit sekä paista kananmuna.
- Lado ainekset lautaselle (yrtit ja sipuli päälle) ja mausta Poppamies majoneesilla sekä halutessasi potkua, myös Barbados-kastikkeella.
Vastaa