Tulivuoriperunat olivat maailmalla iso hitti pari vuotta sitten ja päätimme tehdä niistä Poppamiehen version koska mielestämme TULIvuori-perunoissa pitäisi olla ”hieman” potkua 😉
- 6 perunaa (esim rosamunda)
- 2 siivua pekonia per peruna
- 100 g tuorejuustoa
- 150 g cheddarjuustoraastetta
- n. 5 cm pätkä purjosipulia
- Poppamies Chilikastiketta Esim. Habanero, Chipotle tai Scorpion (erittäin tulinen) -chilikastiketta
- Käytännössä kaikki Poppamiehen chilikastikkeet sopivat tähän reseptiin joten voit valita oman suosikkisi. Kaikissa kastikkeissamme kerrotaan etiketissä tulisuus asteikolla 1-10 joten voit helposti valita tulisuutesi.
- Ensin esikypsennetään perunat. Voit keittää n 20 min tai kietoa folioon (pistele perunaan muutama pieni reikä veitsen kärjellä ettei peruna halkea) ja kypsentää 175 asteisessa uunissa (tai grillissä) n. 30-40 minuuttia perunan koosta riippuen. Anna perunan jäähtyä hieman niin kaivertaminen on helpompaa. Varo ylikypsymistä, perunan pitää olla hieman alikypsä niin, että voit kovertaa, mutta se ei hajoa.
- Leikkaa perunoiden molemmista päistä pieni siivu pois niin, että se pysyy pystyssä. Koverra lusikalla tai esimerkiksi omenan siemenkodanpoistajalla peruna ontoksi. Älä puhkaise pohjaa.
- Sekoita 100 g tuorejuustoa ja 100 g cheddarjuustoraastetta sekaisin, hienonna joukkoon purjosipuli sekä lisää 1 rkl chilikastiketta ja sekoita. Täytä perunat täytteellä aivan täyteen ja kiedo ympäri pari pekonia, jos sinulla on hammastikkuja niin niillä on kätevä lukita pekoni paikalleen.
- Kypsennä 175 asteisessa uunissa tai grillissä (epäsuora tuli) n. 30-45 minuuttia kunnes pekoni on saanut sopivasti väriä.
- Lisää päälle reilusti cheddarjuustoraastetta ja jatka kypsennystä vielä n. 10 min kunnes juustossa on sopivasti väriä. Tarjoillessa kaada perunan päälle chilikastiketta peruna-tulivuoren rinnettä valuvaksi laavaksi.
Vastaa