Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Rieskataco lohesta

Rieskataco lohesta

40 min
2-4

Tässä reseptissä tehdään rieskatacoja käyttäen lohta, ohjeessamme käytetään kylmäsavustettua mutta lämminsavustettu, loimutettu tai paistettu käy yhtä hyvin.

Ainesosat

Työvaiheet

  • Penttilän tilan perunarieska (pikkurieska)
  • kylmäsavulohta (lämminsavu käy myös)
  • pikkelöityjä kurkkuja
  • punasipuliviipaleita
  • Poppamies Smoky Aioli -majoneesia
  • rucolaa
  • tuoretta basilikaa

Pikkelöidyt kurkut

  • 0,5 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä
  • 2 rkl Poppamies Aged Jalapeno -chilikastiketta
  • 1/2 kurkku viipaleina
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 limen lehu
  1. Ensin tehdään kurkkujen pikkelöinti koska sen maustuminen ottaa aikaa. Mikäli aiot tehdä rieskoja vasta parin päivän päästä, jäähdytä liemi ennen kuin kaadat sen kurkkuviipaleiden päälle. Jos taas tarkoitus on käyttää kurkkua jo lähitunteina niin kaada liemi kuumana kurkkuviipaleiden päälle, näin kurkku maustuu nopeammin. Tästä reseptistä tulee 3 dl lientä joka riittää n. puolikkaan kurkun pikkelöintiin.
  2. Valitse astiaksi puhdas n. litran vetoinen suljettava ja lämmönkestävä rasia tai purkki. Pikkelöityä kurkkua voit käyttää kaikkeen muuhunkin, ihan vaikka lisäkkeeksi arkiruoan kanssa tai leivän päällä.
  3. Kaada pieneen kattilaan väkiviinaetikka, sokeri ja vesi sekä purista yhden limen mehu.
  4. Kuumenna kiehumispisteeseen ja lisää Poppamies Aged Jalapeno -chilikastike sekä tilli.
  5. Viipaloi puolikas kurkku puhtaaseen astiaan ja kaada liemi päälle. Sulje astia ja laita sivuun maustumaan.
  6. Levitä rieskalle kevyesti Poppamiehen Smoky Aioli -majoneesia, rucolaa ja aseta kylmäsavulohta päälle.
  7. Lisää vielä punasipuliviipaleita, pikkelöityä kurkkua ja hieman tuoretta basilikaa.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *