Possunposket ovat älyttömän helppoa ja herkullista lihaa valmistaa ylikypsäksi! Tässä ohjeessa revitty liha maustetaan Poppamies Smoky Apple BBQ -grillikastikkeella, prässätään tiiviiksi rilletteksi ja paistetaan siivuina voissa ihanan rapeaksi. Poppamies Chipotle -chilikastikkeella maustettu Poppamies Smoky Aioli majonen on mainio makupari rilletelle, mutta tämä herkku maistuu ihan vaikka leivän päällä lempi Poppamies-kastikkeesi kera. Eikä tämä syömättä jää vaikka valmistaisit kerralla tupla-annoksen!
- Aseta possunposket tiiviisti uunivuokaan. Lisää viini sekä sen verran liha- tai kanalientä ja/tai vettä, että posket peittyvät kokonaan. Peitä vuoka ensin leivinpaperilla ja vielä foliolla tai kannella. Kypsennä 125-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Koita kypsyyttä painamalla veitsellä. Lyhyempi haudutusaika jättää lihaan hieman enemmän rakennetta, pidempi antaa pehmeämmän purutuntuman.
- Valmista tällä välin kastike: Mausta Poppamies Smoky Aioli majonen makusi mukaan Poppamies Chipotle -chilikastikkeella ja jätä jääkaappiintekeytymään.
- Siivilöi liemi kattilaan ja keittele sitä kasaan, kunnes jäljellä on noin 1 dl nestettä.
- Revi hieman jäähtyneet possunposket hienoksi. Sekoita joukkoon redusoitu liemi. Lisää joukkoon desin verran tai halutessasi hieman enemmän Poppamies Smoky Apple BBQ -grillikastiketta. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita huolellisesti ja maistele suola sekä muut maut kohdilleen. Vinkki: Poppamies Garlic Rub on myös mainio mauste rilletteen!
- Vuoraa terriini tai muu sopivan kokoinen vuoka muovikelmulla, ja levitä revitty liha tasaisesti vuokaan. Painele tiiviiksi. Voit myös halutessasi asettaa jonkin painon tekeytyvän rilletten päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti.
- Leikkaa valmiista rilletestä siivuja, ja paista ne molemmin puolin kuumalla pannulla rapeiksi ja kauniin ruskeiksi. Tarjoile valmistamasi Blackberry & Smoky Garlic -majoneesin ja esimerkiksi pikkelöityjen puolukoiden ja sipulin kera.
Vastaa