Etusivu / Reseptit / Pääruoat / Spaghetti ja lihapullat

Spaghetti ja lihapullat

40 min
4

Spagetti ja lihapullat on klassikko, joka toimii aina – ja kun lihapullat maustetaan kunnolla Poppamies Burgers & Ribs RUB -mausteseoksella, maku ei jää vajaaksi. Tomaattibasilikakastike viimeistelee mehevän kokonaisuuden, ja päälle vielä kunnon kasa parmesaania ja tuoretta basilikaa. Simppeliä, mutta aivan sairaan hyvää.

Ainesosat

Työvaiheet

Lihapullat (15kpl)

  • 500 g jauhelihaa
  • ¼ sipuli, pieneksi kuutioituna
  • 1 valkosipulinkynsi, murskattuna
  • 30 g pankojauhoja
  • 1 rkl tuoretta persiljaa, silputtuna
  • 20 g parmesaania, raastettuna
  • Loraus maitoa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl Poppamies Burgers & Ribs RUB -mausteseosta

Kastike

  • 1 rkl öljyä
  • 400 ml tomaatti-basilikakastiketta
  • 100 ml vettä

Spaghetti

  • Spaghettia
  • Tuoretta basilikaa
  • Reilusti raastettua parmesaania
  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Pyörittele noin 15 pientä lihapullaa.
  2. Kuumenna öljy pannulla tai kasarissa ja paista lihapullia noin 5–6 minuuttia. Käännä puolivälissä, jotta ne saavat väriä joka puolelle.
  3. Lisää tomaattibasilikakastike ja vesi pannulle. Laske lämpöä ja anna hautua kannen alla 15–20 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja maut kohdillaan.
  4. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
  5. Nostele spagetti lautaselle, lisää lihapullat ja kastike. Viimeistele tuoreella basilikalla ja parmesaaniraasteella.

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *