Mac & cheese on Amerikkalaisten BBQ-ravintoloiden suosituimpia lisukkeita. Se on syntisen hyvää ja pienestäkin määrästä riittää monelle ruokailijalle!
Mac & cheesen valmistaminen on erittäin helppoa. Tämän reseptin voit tehdä ohjeemme mukaan grillissä tai savustimessa, mutta myös esimerkiksi uunissa tai airfryerissa.
Mac & cheesen sydän on juustokastike. Jos olet tehnyt lasagnea, ei juustokastikkeen teko juurikaan eroa siitä, muutoin kuin juustojen osalta.
- 500 g laadukasta makaronia / pastaa (vehnä tai gluteeniton)
- 100 g voita
- 1 rkl jauhoa (vehnä tai gluteeniton)
- 1 sipuli
- 200 g cheddarjuustoa
- 100 g emmentaljuustoa
- 100 g mozzarellajuustoa
- korppujauhoa (tavallinen tai gluteeniton)
- 7 dl maitoa
- 2 rkl Poppamies SPG RUB -mausteseosta
- 1 rkl Poppamies Sriracha Chilikastiketta
- Esikeitä makaronia puolet sen keitto-ohjeen mukaisesta ajasta ja huuhtele kylmällä vedellä. Siivilöi vesi pois. Eli jos ohjeessa käsketään keittämään 10 minuuttia, keitä 5 minuuttia. Käytä keitinvedessä ohjeen mukaista suolan määrää.
- Hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa ja paahda ensin sipuleita pari minuuttia.
- Lisää jauhot. Pyörittele jauhoa voissa ja lisää pari desiä maitoa sekoittaen. Kun maito paksuuntuu, lisää maitoa vähitellen sekoittaen.
- Kun maito on kuumennut, lisää juustot, Poppamies Sriracha Chilikastike, sekä Poppamies SPG RUB -mausteseos.
- Kun juustot ovat sulaneet, tarkista suolaisuus ja lisää suolaa tarvittaessa. Juustokastike saa maistua hieman suolaiselta, koska makaronit imevät siitä osan loppukypsennyksen aikana.
- Voitele vuoka ja kaada esikeitetyt makaronit vuokaan. Kaada juustokastike päälle ja sekoita hyvin. Ripottele päälle korppujauhoa. Savusta mac & cheese 150 asteen lämmössä n. 45-60 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja makaronit täysin kypsyneet.
- Tarjoile sellaisenaan tai muiden ruokien lisukkeena grillijuhlissa!
Vastaa