Halloumijuusto on parhaimmillaan grillattuna ja kylkeen sopii kasvikset valkosipulilla ryyditettyinä. Teemme tässä yksinkertaisen vartaan jossa paprikaa, herkkusieniä ja kesäkurpitsasiivuihin käärittyä halloumijuustoa. Varras maustetaan valelemalla Poppamiehen Garlic RUB-öljyseoksella.
- 1 paprika
- 1 pkt halloumijuustoa
- 1 kesäkurpitsa
- 1 pkt herkkusieniä
- 2 rkl Poppamies Garlic RUB -mausteseosta
- 4 rkl öljyä
- Varrastikkuja (liota vedessä)
- Sekoita 2 rkl Garlic RUB ja 4 rkl öljyä pienessä kupissa.
- Halkaise herkkusienet, siivuta halloumijuusto n. 1 sentin paksuisiksi siivuiksi ja leikkaa paprikasta sopivan kokoisia paloja. Siivuta kesäkurpitsasta juustohöylällä pituussuunnassa pitkiä siivuja. Kierrä siivut halloumijuuston ympäri ja pujota vuorotellen kasvisten kanssa varrastikkuihin.
- Valele vartaat Garlic RUB-öljyllä. Kuumenna grilli keskilämpöiseksi suoralle tulelle ja grillaa vartaita välillä käännellen kunnes niissä on sopiva väri ja kasvikset hieman pehmenneet. Tähän menee arviolta 7-10 minuuttia, valele lopuksi vielä kevyesti Garlic RUB-öljyllä.
- Tarjoile kesäisen salaatin kera!
Vastaa