Kaikki pitää pestosta, varsinkin pastojen tai vaikkapa lämpimien leipien kanssa. Tämän reseptin tehtyäni huomasin, että myös jopa savustetun paahtopaistin kanssa pesto menee kivasti 😀
- n. 150g kuorittuja maa- tai cashewpähkinöitä
- 0,5 dl seesamiöljyä
- 1,5 dl oliiviöljyä
- 1/2 punttia tuoretta basilikaa
- 1/2 punttia tuoretta rosmariinia
- 0,5 dl parmesanjuustoa
- 2 rkl Poppamies Garlic RUB -mausteseosta
- Jalapenoviipaleita
- Pesto ei ole kovin kevyttä mutta sen takia maku haetaankin sopivan intensiiviseksi, että kohtuullinen määrä riittää eikä tarvitse annostella kuin lihapullakastiketta konsanaan…
- Reseptiä on helppo mukauttaa myös jos haluaa tulisuutta niin lisää jalapenoviipaleita tai chilikastiketta sekä halutessaan seesamiöljyn voi korvata oliiviöljyllä.
- Valmistus on nopeaa ja todella helppoa. Käytännössä kaikki ainekset blenderiin ja hienoksi. Henkilökohtaisesti pidän n. 1-2 mm kokoista kokkareista pestossani joten pidän sitä hieman silmällä blendausajassa. Nopeimmillaan peston teet 2-3 minuutissa alusta loppuun jos vaan ainekset ovat käsillä.
- Blenderissä n. 30-40 sekuntia kunnes massa on sileää, mutta ei aivan silkinpehmeää kuitenkaan. Pieniä pähkinänmuruja saa olla, jos haluaa. Itse suosin pientä ”muruisuutta” 🙂
Vastaa