Etusivu / Reseptit / Dipit ja kastikkeet / Valkosipulinen yrtti-pähkinäpesto

Valkosipulinen yrtti-pähkinäpesto

40 min
4+

Kaikki pitää pestosta, varsinkin pastojen tai vaikkapa lämpimien leipien kanssa. Tämän reseptin tehtyäni huomasin, että myös jopa savustetun paahtopaistin kanssa pesto menee kivasti 😀

Ainesosat

Työvaiheet

  • n. 150g kuorittuja maa- tai cashewpähkinöitä
  • 0,5 dl seesamiöljyä
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 1/2 punttia tuoretta basilikaa
  • 1/2 punttia tuoretta rosmariinia
  • 0,5 dl parmesanjuustoa
  • 2 rkl Poppamies Garlic RUB -mausteseosta
  • Jalapenoviipaleita
  1. Pesto ei ole kovin kevyttä mutta sen takia maku haetaankin sopivan intensiiviseksi, että kohtuullinen määrä riittää eikä tarvitse annostella kuin lihapullakastiketta konsanaan…
  2. Reseptiä on helppo mukauttaa myös jos haluaa tulisuutta niin lisää jalapenoviipaleita tai chilikastiketta sekä halutessaan seesamiöljyn voi korvata oliiviöljyllä.
  3. Valmistus on nopeaa ja todella helppoa. Käytännössä kaikki ainekset blenderiin ja hienoksi. Henkilökohtaisesti pidän n. 1-2 mm kokoista kokkareista pestossani joten pidän sitä hieman silmällä blendausajassa. Nopeimmillaan peston teet 2-3 minuutissa alusta loppuun jos vaan ainekset ovat käsillä.
  4. Blenderissä n. 30-40 sekuntia kunnes massa on sileää, mutta ei aivan silkinpehmeää kuitenkaan. Pieniä pähkinänmuruja saa olla, jos haluaa. Itse suosin pientä ”muruisuutta” 🙂

Tätä mieltä muut ovat olleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *