Valkosipulilohkot syntyvät helposti esikeitetyistä tai vaikka edellisen päivän keitetyistä perunoista. Tarvitset vain Poppamiehen Garlic RUB -maustetta ja öljyä, perunat valmistuvat helposti uunissa kulhossa, airfryerissa tai grillissä epäsuoralla tulella.
- kiinteitä perunoita
- Poppamies Garlic RUB -mausteseosta
- öljyä
- 200 g vuohenjuustoa
- 1 prk kermaa
- 1/2 nippu kevätsipulia
- suolaa (tarvittaessa)
- Esikeitä perunat miltei kypsiksi (normaali suola veteen), jäähdytä perunat viileässä vedessä.
- Sekoita perunoiden keiton ainana 3 rkl Poppamies Garlic RUB -maustesekoitusta desiin öljyä (tällä valelee n. kilon perunoita)
- Halkaise pienet perunat tai leikkaa isommat lohkoiksi 4 osaan. Sekoita vuoassa tai isossa kulhossa perunat ja öljy-mausteseos.
- Kypsennä 175 asteessa uunissa tai grillissä (epäsuora tuli) n. 30-45 minuuttia kunnes pinta on sopivasti paahtunut. Airfryerissa kypsennä 200 asteessa 12-15 min. Sekoita perunoita paiston puolivälissä.
- Voit halutessasi valella perunoita vielä öljy -mausteseoksella valmistuksenkin aikana jos haluat erittäin vahvan valkosipulin maun.
- Perunoiden valmistuessa tee kastike. Lämmitä pannu, hienonna kevätsipulit ja paahda niitä pannulla hetki öljyssä. Miedonna lämpöä ja aseta vuohenjuusto pannulle sulamaan.
- Sekoita juustoa hiljalleen ja varmista ettei se pala, anna sulaa hitaasti.
- Kun juusto on sulanut, lisää purkki kermaa ja hauduta hiljalleen n. 5-10 minuuttia.
- Tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa. Eri juustoissa on eri määriä suolaa joten kannattaa suolaisuus tarkistaa viimeisenä.
- Tarjoile perunat ja kastike muun grilliruoan tai vaikka lihapadan kanssa.
Vastaa