Kanan koipinuijat ovat useimmille tuttuja ja helppoja valmistaa. Pienellä askartelulla niihin saa uutta vivahdetta ja kun maustetaan vielä nahankin alle niin meillä on jo uusi grilliherkku, jonka voi valmistaa myös uunissa tai savustamalla. Loppuvaiheeseen teemme vielä valelun Hot Bourbon BBQ-kastikkeella, jossa on jo hieman potkua. Makuina appelsiini, persikka ja orange habanero. Lisuke-vinkkinä kermaviiliin sekoitettu Poppamies Blue Cheese Style -dippijauhe sopii tämän kanssa erittäin hyvin.
- Leikkaa luuta kiertäen kanan koipinuijien luu-päästä muutama sentti nahkaa ja rustoa pois. Helpoiten rusto irtoaa luun päästä peukalolla luunmyötäisesti taittaen. Kostuta koipinuija kevyesti voisulalla ja hiero RUB-maustetta sekä nahan alle, että päälle.
- Kypsennä grillissä, savustimessa tai uunissa kypsäksi ja viimeistele valelemalla Hot Bourbon BBQ-kastikkeella hyvissä ajoin ennen kypsennyksen loppua. Kastike toimii myös pelkästään dippinä jos haluat syöjille useita vaihtoehtoja.
- Poppamiehen tapa kypsentää on matalassa lämmössä grillissä epäsuoralla tulella (tai savustamalla) n. 125 asteessa, jossa kanatikkarit ottavat n. 1,5-2 tuntia. Kypsiä ne ovat jo aiemminkin, mutta haluat, että liha irtoaa helposti luusta. Matalassa lämmössä liha ei kuivu kovinkaan nopeasti joten se ei ole minuuttipeliä. 150 asteessa kypsennys n. 30-45 minuuttia vähemmän.
- Helppo tapa kokeilla kypsyys on kahdella haarukalla eri suuntiin vetämällä tai yksinkertaisesi syömällä yhden, kokki tarvitsee osansa 🙂
Vastaa